The Scene stopt er mee

The Scene stopt ermee. De band die in 1978 werd opgericht door Amsterdammer Thé Lau (nu 50) heeft lang genoeg bestaan vindt Lau. The Scene maakte in 1980 al hun eerste grammofoonplaatje, maar het succes kwam pas in 1990 na een aantal bandwisselingen. In totaal verkocht de groep zo'n 500.000 cd's.

Het laatste jaar was Lau bezig met een solo-project, en al doende kwam hij tot de conclusie dat hij niet meer met the Scene verder wil. Ondanks het feit dat zijn groep nog steeds succesvol is in het festivalcircuit (in 2001 zelfs de meest gevraagde band) geeft hij er de brui aan: ''Ik realiseer me dat dit alleen maar gefundeerd was op oude sucessen als Blauw, Iedereen is van de wereld en Open''. Lau: ''Als het alleen nog maar om de oude nummers draait, zie ik ons straks al als een Status Quo, die nog steeds 'Roll Over Lay Down' staan te doen, daar heb ik geen zin in''.

Lau is blij dat hij nu eindelijk kan hij doen waar hij zin in heeft. Bij the Scene zat hij de laatste jaren teveel vast en het beknelde hem in zijn muzikale ontwikkeling. ''Ik zit nu vol nieuwe plannen. Ik wil met een pianist naar Parijs, ik wil solo optreden in New York.''

Hij gelooft niet dat The Scene zonder hem nog toekomst heeft: ,,The Scene zonder mij is net zo triest als Queen zonder Freddy Mercury. Ik heb de hele band opgericht. De band kan niet zonder mij''.
Zonder werk komt hij voorlopig niet te zitten, zijn solo-agenda is al aardig volgeboekt. In december doet hij een duet met zangeres Sarah Bettens van K's Choice en tot en met maart toert hij langs Belgische en Nederlandse theaters. Tussendoor doet hij nog mee aan een eerbetoon aan Ramses Shaffy en daarna staan alweer de poppodia en zomerfestivals op het programma.

Scene-single 'the Beat' (1980), met de groep in de eerste bezetting



Website The Scene - Website Thé Lau.