FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis, zondagochtend zetten we de kijkcijfers op een rij.

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Fans van Marc-Marie Huijbregts opgelet: om 20:25 uur zendt de KRO de registratie van zijn cabaretshow 'Opdat ik niet vergeet' uit. DWDD Jakhals Frank Evenblij heeft van de VARA zijn eigen praatprogramma op locatie gekregen: 'Evenblij met...'. Vanavond om 22:00 uur met cabaretier Jochem Myjer.

Nederland 2
'Planet Earth' (20:15 uur) is een documentaireserie, uitgezonden door TELEAC/NOT en gaat vanavond over koraalriffen. Om 22:45 uur zendt de AVRO 'Les choristes' uit, een Frans drama over muziek. De film speelt zich af in 1949 en op een jongensinternaat, waar een overwacht zangtalent opstaat.

Nederland 3
Om 19:05 uur doet de NOS liveverslag van het WK Atletiek in Berlijn. Om 20:55 uur zie je een documentaire over een van de grootste funk- en soulartiesten allertijden: James Brown. Om 22:00 uur neemt de NOS het stokje weer over met 'NOS Studio sport'.

RTL 4
De zaterdagavond van RTL staat -qua kijkcijfers- als een huis. Om 20:00 uur presenteert Robert ten Brink 'BN'ers in het park', waarin bekende Nederlanders onschuldige burgers in de maling nemen. Om 20:30 uur het kijkcijferkanon 'Ik hou van Holland', met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens. Een herhaling van Gordons 'Singing bee' om 22:10 uur, en om 23:10 uur een herhaling van 'All you need is love'.

RTL 5
RTL 5 programmeert twee sterke films vanavond. Om 20:25 uur beginnen ze met de thriller 'Cruel intentions', waarin drie studenten het leven van medestudenten zo zuur mogelijk proberen te maken, tot de grootste uitdaging allertijden staat te wachten. Daarbij is een meisje te 'winnen'... Om 22:00 uur kun je kijken naar 'Basic instinct 2', een thriller over het leven van psycholoog Michael Glass en zijn vrouw, een schrijfster. Glass wordt in verband gebracht met een moord, waarvan het scenario verdacht veel overeenkomt met een van de -fictieve- boeken van Glass' vrouw.

RTL 7
Ook op RTL 7 twee films. Om 20:30 uur de actiecomedy 'Rumble in the Bronx', over een Chinees die allerhande avonturen beleeft als hij de huwelijksreis van zijn Amerikaanse oom moet regelen. Om 21:50 uur de actiefilm 'The young Americans', waarin alles draait om de Londense politie die extreem veel moeite heeft met het oprollen van een bende jonge criminelen.

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis. Om 21:50 uur: 'Missing'. Een dramaserie over een FBI-agente die samen met een helderziende vermiste personen opspoort. Hierna, om 22:45 uur, de actiefilm 'Catchfire'. Een kunstenares is per ongeluk getuige van een afrekening in het maffia-circuit. Als de kunstenares naar de poltie wil gaan, komt ze de maffia overal tegen.

SBS 6
'Cars', een animatiefilm over raceauto's die kunnen praten, om 20:30 uur. Om 22:10 uur een voorproefje op de nieuwe SBS 'hit' 'K2 zoekt K3', een talentenjacht waarin een nieuw lid voor de meidengroep gezocht wordt. Voor de nachtbrakers: om 00:05 uur 'Pursued', een misdaaddrama. Een stafmedewerker van een hightechbedrijf gaat niet in op een aanbod van een moordende headhunter, die op zijn beurt niet akkoord gaat met een afwijzing...

Net 5
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij een informant en FBI-agent zijn vermoord. Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica
Hij maakt het Bond, James Bond. 'The man with the golden gun' gaat om de Solex Agitator, een apparaat om zonne-energie mee op te wekken. Het hightec speeltje is op een dag spoorloos verdwenen, Roger Moore gaat er achteraan om 20:00 uur. 'Lord of war' is een actiethriller en om 22:35 uur te zien. Yuri Orlov, een Oekraïner, weet zijn draai aardig te vinden in de wapenhandel. Tot hij op een bepaald moment zijn grootste vijand tegenkomt: zijn eigen geweten.