Scotland National team gaat viral met discoklassieker 'Yes sir, I can boogie'

Een discoklassieker uit de jaren 70 is het "onofficiële volkslied" van Schotland geworden nadat een video van  het Schotse voetbalelftal die na de overwinning op Servië in de kleedkamer uit hun dak gingen op "Yes Sir, I Can Boogie". Dit nummer, van het Spaanse duo Baccara, stond in 1977 één week bovenaan de hitlijsten van de UK.

Het nummer werd in eerste instantie door fans alleen gezongen als eerbetoon aan de Schotse verdediger Andrew Considine. De cultheld uit Aberdeen - die dit jaar op 33-jarige leeftijd voor het eerst werd opgeroepen voor het Nationale voetbalelftal van Schotland - speelde een hoofdrol in een parodie op de discoklassieker op zijn vrijgezellenfeest. De speler was onherkenbaar als dragqueen dansend op het nummer van Baccara te zien in een video die werd afgespeeld op zijn trouwfeest in 2015.

Considine zat op de bank bij de historische wedstrijd van afgelopen donderdagavond , waarbij het Schotse herenteam op schitterende wijze na 22 jaar eindelijk weer een kwalificatie wist te veroveren voor het Europees Kampioenschap.

De video die na deze wedstrijd door het Scotland National Team werd getweet, liet Considine zien terwijl hij de "Yes sir, I can boogie" zong en danste met onder zijn teamgenoten , waaronder Kieran Tierney, Scott McTominay, Leigh Griffiths en Callum McGregor.

Het filmpje sprak meteen tot de verbeelding van het Tartan Army, de enthousiaste fans begonnen gelijk een actie om het nummer van Baccara opnieuw op nummer één in de hitlijsten te krijgen.

En nu het Schotse voetbalteam op weg is naar een spannend 2021 - inclusief een wedstrijd tegen Engeland op Wembley - is het te hopen dat het Tartan Army binnenkort weer een boogie-woogie in het stadion mogen doen in plaats van in hun woonkamers thuis.