Vijf gametips voor de maand maart

5. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

CHAOS!!!! Tja, als Square Enix wil overdrijven in een announcement trailer dan doen ze dat goed. CHAOS vloog wel heel vaak door je speaker. Gelukkig liet de demo van Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin zien dat we niet om de minuut CHAOS gaan horen. Voor fans van Final Fantasy wordt het misschien een lastig spel, want ook Square Enix heeft door dat Soul-games helemaal hip zijn, en gebruikt hun beroemde universum om een daadwerkelijk lastige Final Fantasy-game te maken. Niet dat je deze game bij voorbaat moet afschrijven door Elden Ring. De ontwikkelaar Team Ninja is verantwoordelijk voor Nioh en Nioh 2, twee Souls-like games die erg tof zijn.

Wat Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin vooral interessant maakt is de toevoeging van allerlei jobs uit Final Fantasy. Je begint als een Swords Man en krijgt een great sword in je handen. Tijdens je tocht versla je vijanden en krijg je XP. Level je, dan krijg je een skillpoint die je in een skilltree uit kunt geven. Daarin zitten ook specialisaties, zoals een Warrior. Gebruik je andere wapens, zoals een halberd, dan verandert je job naar Lancer. Die heeft weer allerlei skills en passives in zijn eigen skilltree, en ook bijvoorbeeld de specialisatie Dragoon. Het fijne daarvan? Je hoeft niet te kiezen, je kunt tijdens het vechten wisselen tussen twee jobs, of zelfs tussen een job of zijn specialisatie. Dus als je eerst een vijand wil bevriezen als Mage met Blizzera om daarna met een halbert toe te takelen: het kan.

Mocht je tegen die tijd al door Elden Ring zijn, dan kun vanaf 18 maart weer telkens doodgaan, maar dan in een Final Fantasy-setting. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin komt dan uit voor pc, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en Xbox One.