Vijf gametips voor de maand juli

2. Cris Tales

In Cris Tales wil de Time Empress de wereld vernietigen. Jij speelt Crisbell, een time witch, die dit wil voorkomen. Ze heeft de magische tijdreizende kikker Matias als sidekick. Dat tijdreizen is wat Cris Tales zo bijzonder maakt. In veel games heb je iets als een gimmick, maar dit spel brengt tijdreizen naar alles. Het verkennen, de quests, het vechten, zelfs de presentatie: alles laat je zien dat tijdreizen een belangrijke mechanic is in de game.

Alles in Cris Tales is met de hand getekend. Dat is te zien, het spel ziet er prachtig uit. Wat meteen opvalt is de driedeling op je scherm. Links is het verleden, het midden het heden en rechts zie je de toekomst. Met die drie panelen hebben de makers allerlei quests gemaakt die op te lossen zijn met tijdreizen. Er zijn ook allerlei keuzes te maken waardoor de tijd veranderd wordt en op deze manier zijn niet alleen de quests op meerdere manieren op te lossen, ook zijn er meerdere eindes te unlocken.

Tijdens het vechten wordt ook het scherm in de drie panelen verdeeld. Als een vijand aan de linkerkant staat en hij ziet er supersterk uit, dan kan Crisbell in haar beurt deze verplaatsen naar het rechterpaneel. Dan wordt het opeens een oude vechtersbaas. Waarschijnlijk is hij dan makkelijker te verslaan. Vice versa kan het ook, en soms maak je een fout en is de vijand opeens een stuk sterker geworden.

Cris Tales komt 20 juli uit op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Stadia en pc.