Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: wilders wordt aangeklaagd wegens het aanzetten tot haat en racisme van een heel volk, een heel geloof scheert hij over 1 kam, dat is iets heel anders dan dat men hem uitmaakt voor fascist. Want Wilders wordt dan aangesproken op zijn persoonlijke intenties en woorden, terwijl hij miljoenen mensen veroordeeld gebaseerd op enkele voorvallen.
Ehm, de Islam is een geloof en geen ras of volk. Waarom men dan de ideeen van Wilders consequent uitlegt als racisme is mij eigenlijk een raadsel. Waarom zet Wilders aan tot racisme en de critici van het Christendom niet? Wat is daar nou eigenlijk het cruciale verschil?
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: wat betreft het voorzichtig omspringen met geloof, in mijn ogen getuigt dat van respect voor elkaars geloof en gevoel. Tuurlijk mag je alles zeggen, maar dat maakt t nog niet respectvol of wijsheid. Die dingen staan veel hoger dan het recht van spreken.
Je herhaalt hier de realiteit: geloofsovertuigingen staan 'hoger' dan overtuigingen van een andere aard. Maar een echt argument geef je hier niet voor. Dus ik herhaal dan maar de vraag: waarom zou dat zo moeten zijn? Net alsof ik als atheist mij niet aangesproken kan voelen door wat gelovigen zeggen over atheisten. Of voor mijn part een PVV'er, die door mensen op basis daarvan met Nazi's wordt vergeleken. Vanwaar dat meten met twee maten?
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: Waarom zou je lomp omgaan met geloof? Voor hen die geloven in God of Allah of Jahweh betekend dat geloof hun hele leven, hun basis van wie ze zijn, hun grip op de wereld. En velen zullen hierin fout zitten, eigenlijk zal geen van ons helemaal goed zitten hierin, maar waarom zou je daar tegenaan gaan schoppen op een ongenuanceerde manier?
Waarom zou je lomp omgaan met atheisten, of met een politieke overtuiging? Nogmaals: vanwaar het onderscheid?
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: ik zou niet echt een volgeling van Jezus zijn als ik jouw advies zou gaan opvolgen of wel?
Waarom niet? Je kunt als christen best een interesse hebben in wetenschap.
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: Dus ik ga die dingen niet lezen. Ik hecht niet veel belang aan die informatie en wil geestelijk een heel andere kant op, dit zou slechts afleiding zijn, en dat heb ik al teveel. Als wij allebei onze geest open houden voor de waarheid, en onze fouten durven toe te geven zullen we uiteindelijk op dezelfde plek komen, ookal geloven we allebei momenteel het tegenovergestelde van waar dat zal zijn.
Maar om zeker te zijn van God, moet je God zoeken, je best doen en open staan, niet invullen, niet verzinnen en niet afschrijven. Zoek en je zult vinden.
Als ik dit zo lees houd je je geest uitsluitend open voor de door jou gewenste waarheid. Want waarom zou je je anders niet willen verdiepen in de standpunten van anderen? Wat je hier schrijft klinkt heel erg tegenstrijdig. Als je uitsluitend de christelijke 'waarheid' zoekt is dat de enige waarheid die je ooit zult vinden. Met openstaan voor de waarheid heeft dat ieg niets te maken. Je sluit jezelf bewust af van zaken die mogelijk je wereldbeeld bedreigen. Je moet je dan toch afvragen waarom je dat doet. Als jouw waarheid de werkelijke waarheid is, dan heeft die niets te vrezen van alternatieve opvattingen.
Overigens: het is geen 'lezen' maar 'kijken'. Het zijn video-opnamen van lezingen. Hoe dan ook, als je je werkelijk niet in die ideeen wilt verdiepen dan denk ik niet dat het zinvol is om een inhoudelijk gesprek over religie met elkaar te hebben, zoals je eerder aangaf te willen. Een debat over religie heeft weinig inhoud wanneer jouw standpunt het enige toelaatbare standpunt is.
Een goed inhoudelijk debat over religie lijkt me reuze interessant, maar we moeten dan wel allebei bereid zijn om elkaars standpunten te horen en daarop in te gaan. Een dialoog is geen 1-richtingsverkeer.
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 09:24 schreef Daskaar het volgende: Ik moet weer even bakken beneden, wie weet hoor ik nog wat van je!
Op maandag 17 augustus 2009 @ 21:53 schreef Daskaar het volgende: ligt er helemaal aan hoe ze het doen. wilders doet het op een zeer extreme en negatieve manier en wil iedereen t land uit hebben, zo'n houding zie ik niet bij christelijke kritiek.
Je hebt dat waarschijnlijk niet bewust meegemaakt, maar de kritiek op het christendom in de jaren '50 - '60 was in elk geval qua taalgebruik een stuk harder. Het woord 'gristenhonden' is in die tijd uitgevonden.
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 21:53 schreef Daskaar het volgende: sorry, ik snap ff niet waar dit vandaan komt.. ik heb niet gezegd dat geloofsovertuigingen hoger staan dan wat dan ook...toch?
Dan moet je me toch eens uitleggen hoe ik dit precies moet lezen:
quote:
wat betreft het voorzichtig omspringen met geloof, in mijn ogen getuigt dat van respect voor elkaars geloof en gevoel. Tuurlijk mag je alles zeggen, maar dat maakt t nog niet respectvol of wijsheid. Die dingen staan veel hoger dan het recht van spreken.
Als ik dit in algemene zin moet lezen dan ben ik benieuwd hoe dat dan qua wetgeving moet gaan werken. Op dit moment is zowel de wet als de algemeen geaccepteerde norm ieg selectief voor wat betreft uitspraken over geloof en uitspraken over andere zaken. Als je het met mij eens bent dat er wat dat betreft geen principieel onderscheid zou moeten zijn dan hebben we ieg iets bereikt met ons gesprek.
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 21:53 schreef Daskaar het volgende: absoluut, maar ik niet momenteel.
Jammer. 'Gods schepping' is zo veel mooier dan wat er in de heilige boeken staat.
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 @ 21:53 schreef Daskaar het volgende: hier heb je een punt. ik ben namelijk helemaal niet op de juiste plek om een discussie te voeren over het geloof, besef ik. ik weet er te weinig van af, moet nog teveel leren, en ben momenteel op een geestelijk ground zero.. als toelichting echter, ik geloof dat ik de waarheid gevonden heb, maar wil niet als vele christenen voor mij in dezelfde valkuil trappen. die van regels en wetten en veroordeling en totale forcering en gebondenheid. ik zeik ze niet af, maar voel me ook niet thuis bij de meeste, alhoewel ik ook vele inspirerende ben tegengekomen.
Het beeld echter dat de meeste ongelovigen hebben van Christenen, heb ik ook, en dat is met een reden, en ik wil niet in hun voetstappen treden. ik wil open zijn, nu vooral voor God. Wat inhoudt dat ik me wil richten, mn geest, tot God. Niet Hawking, of wie dan ook. Ik wil God leren kennen, en dat gaat t best door de bijbel te lezen en hem zoeken in stilte. u feel me?
Eveneens jammer, want die houding maakt het je eigenlijk onmogelijk om een zinvolle en open discussie over religie te hebben. Ik stel dan ook voor om elke poging in die richting maar te staken.
Mocht je het ooit over de werkelijke schepping willen hebben dan hou ik me aanbevolen.
Je kunt zoveel grapjes maken over jeusus maar wat als je voor de hemelpoort staat? Denk dann maar niet dat hij open doet. Jesus is geen grapje! Jesus is Real Shit!
Op dinsdag 18 augustus 2009 @ 13:08 schreef neshichah_elena het volgende: Je kunt zoveel grapjes maken over jeusus maar wat als je voor de hemelpoort staat? Denk dann maar niet dat hij open doet. Jesus is geen grapje! Jesus is Real Shit!
Wat als je voor de hemelpoort staat en het blijkt niet Jezus te zijn maar Mohammed die je daar opwacht?
Op dinsdag 18 augustus 2009 @ 23:09 schreef Daskaar het volgende: hahahaha! jouw geloof in de werkelijke schepping bedoel je. maar er kan maar 1 totale waarheid zijn van de schepping, en zoals jij die zoekt, zoek ik die ook.
Stukje zelfprojectie. Ik ben best bereid jouw argumenten voor jouw werkelijke schepping aan te horen en te bespreken.
Helaas sta je erop bewust oogkleppen te dragen. Dat kan ik je niet verbieden, maar het is wel jammer.
Dat je je op voorhand niet bereid verklaart om je te verdiepen in mijn standpunten of die op wat voor manier dan ook aan te horen, dat *is* behoorlijk negatief.
Ik geloof dan ook niet dat je werkelijk benieuwd bent naar in wat ik uit mijn 'waarheid' heb gehaald en wat er de meerwaarde van is, anders zou je die houding niet hebben.
Door zaken vanuit slechts 1 perspectief te bekijken zul je nooit iets leren, zelfs als dat ene perspectief de juiste is. Daarmee hou je jezelf blind voor de verschillende mogelijkheden die er zijn en focus je jezelf op die ene mogelijkheid waarvan jij graag wilt dat die waar is. En dat kan nooit leiden tot begrip van wat voor soort ook. Vandaar mijn opmerking over oogkleppen.
PS: eigenlijk zou ik er gezien je houding (nog) niet op in moeten gaan, maar het klopt: dat er geen absolute waarheden bestaan is een triviale waarheid, zeker in de wetenschap.
PS2: in een zinvolle discussie proberen de verschillende partijen elkaar altijd te overtuigen, over het algemeen op basis van argumenten. Het kan daardoor lijken alsof ongelovigen vaker gelovigen willen overtuigen dan vice versa. De werkelijkheid is dat jouw houding niet veel afwijkt van die van veel gelovigen: je wil eigenlijk helemaal geen inhoudelijke discussie, in tegenstelling tot wat je zelf eerder in dit topic beweerde. Mocht je die inhoudelijke discussie wel een keer aan willen gaan dan hou ik me aanbevolen, maar ik zie eigenlijk weinig nut in een voortzetting van deze metadiscussie.
Ehm, de Islam is een geloof en geen ras of volk. Waarom men dan de ideeen van Wilders consequent uitlegt als racisme is mij eigenlijk een raadsel. Waarom zet Wilders aan tot racisme en de critici van het Christendom niet? Wat is daar nou eigenlijk het cruciale verschil?
Je herhaalt hier de realiteit: geloofsovertuigingen staan 'hoger' dan overtuigingen van een andere aard. Maar een echt argument geef je hier niet voor. Dus ik herhaal dan maar de vraag: waarom zou dat zo moeten zijn? Net alsof ik als atheist mij niet aangesproken kan voelen door wat gelovigen zeggen over atheisten. Of voor mijn part een PVV'er, die door mensen op basis daarvan met Nazi's wordt vergeleken. Vanwaar dat meten met twee maten?
Waarom zou je lomp omgaan met atheisten, of met een politieke overtuiging? Nogmaals: vanwaar het onderscheid?
Waarom niet? Je kunt als christen best een interesse hebben in wetenschap.
Als ik dit zo lees houd je je geest uitsluitend open voor de door jou gewenste waarheid. Want waarom zou je je anders niet willen verdiepen in de standpunten van anderen? Wat je hier schrijft klinkt heel erg tegenstrijdig. Als je uitsluitend de christelijke 'waarheid' zoekt is dat de enige waarheid die je ooit zult vinden. Met openstaan voor de waarheid heeft dat ieg niets te maken. Je sluit jezelf bewust af van zaken die mogelijk je wereldbeeld bedreigen. Je moet je dan toch afvragen waarom je dat doet. Als jouw waarheid de werkelijke waarheid is, dan heeft die niets te vrezen van alternatieve opvattingen.
Overigens: het is geen 'lezen' maar 'kijken'. Het zijn video-opnamen van lezingen. Hoe dan ook, als je je werkelijk niet in die ideeen wilt verdiepen dan denk ik niet dat het zinvol is om een inhoudelijk gesprek over religie met elkaar te hebben, zoals je eerder aangaf te willen. Een debat over religie heeft weinig inhoud wanneer jouw standpunt het enige toelaatbare standpunt is.
Een goed inhoudelijk debat over religie lijkt me reuze interessant, maar we moeten dan wel allebei bereid zijn om elkaars standpunten te horen en daarop in te gaan. Een dialoog is geen 1-richtingsverkeer.
Zijn de broodjes lekker geworden?
Dan moet je me toch eens uitleggen hoe ik dit precies moet lezen:
Als ik dit in algemene zin moet lezen dan ben ik benieuwd hoe dat dan qua wetgeving moet gaan werken. Op dit moment is zowel de wet als de algemeen geaccepteerde norm ieg selectief voor wat betreft uitspraken over geloof en uitspraken over andere zaken. Als je het met mij eens bent dat er wat dat betreft geen principieel onderscheid zou moeten zijn dan hebben we ieg iets bereikt met ons gesprek.
Jammer. 'Gods schepping' is zo veel mooier dan wat er in de heilige boeken staat.
Eveneens jammer, want die houding maakt het je eigenlijk onmogelijk om een zinvolle en open discussie over religie te hebben. Ik stel dan ook voor om elke poging in die richting maar te staken.
Mocht je het ooit over de werkelijke schepping willen hebben dan hou ik me aanbevolen.
What if you're wrong?
Helaas sta je erop bewust oogkleppen te dragen. Dat kan ik je niet verbieden, maar het is wel jammer.
Ik geloof dan ook niet dat je werkelijk benieuwd bent naar in wat ik uit mijn 'waarheid' heb gehaald en wat er de meerwaarde van is, anders zou je die houding niet hebben.
Door zaken vanuit slechts 1 perspectief te bekijken zul je nooit iets leren, zelfs als dat ene perspectief de juiste is. Daarmee hou je jezelf blind voor de verschillende mogelijkheden die er zijn en focus je jezelf op die ene mogelijkheid waarvan jij graag wilt dat die waar is. En dat kan nooit leiden tot begrip van wat voor soort ook. Vandaar mijn opmerking over oogkleppen.
PS: eigenlijk zou ik er gezien je houding (nog) niet op in moeten gaan, maar het klopt: dat er geen absolute waarheden bestaan is een triviale waarheid, zeker in de wetenschap.
PS2: in een zinvolle discussie proberen de verschillende partijen elkaar altijd te overtuigen, over het algemeen op basis van argumenten. Het kan daardoor lijken alsof ongelovigen vaker gelovigen willen overtuigen dan vice versa. De werkelijkheid is dat jouw houding niet veel afwijkt van die van veel gelovigen: je wil eigenlijk helemaal geen inhoudelijke discussie, in tegenstelling tot wat je zelf eerder in dit topic beweerde. Mocht je die inhoudelijke discussie wel een keer aan willen gaan dan hou ik me aanbevolen, maar ik zie eigenlijk weinig nut in een voortzetting van deze metadiscussie.
http://www.youtube.com/watch?v=-_2xGIwQfik
(couldnt resist
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken