Twee goals Reijnders helpen Milan naar CL-winst, Malen scoort bij pijnlijke nederlaag Dortmund

In de Champions League zijn dinsdagavond weer negen wedstrijden gespeeld in de eerste fase. PSV pakte een prima punt in Parijs, maar ook daarbuiten kwamen er de nodige Nederlanders in actie, hier en daar met succes.

In het San Siro speelde AC Milan met Tijani Reijnders in de basis tegen Club Brugge en na een ruim half uur kwam het dankzij Christian Pulisic op voorsprong. Kort daarop kwam Brugge met tien man te staan na een rode kaart voor Raphael Onyedika, maar kort na rust tekende Kyriani Sabbe zelfs voor de gelijkmaker. Dat duurde een goede tien minuten: Reijnders tikte zijn eerste Champions League-goal binnen. Dat was niet genoeg, want nog eens tien minuten later tekende de international ook voor de 3-1 eindstand.

Borussia Dortmund begon heerlijk aan de uitwedstrijd bij Real Madrid: na een half uur opende Donyell Malen de score, vier minuten later stelde de Oranje-international Jamie Gittens in staat de 0-2 te maken. Een kwartier na rust tekende Antonio Rüdiger voor de 1-2 en twee minuten later trok Vinicius de stand gelijk. Het ging van kwaad tot erger voor Dortmund: tien minuten voor tijd tekende Lucas voor 3-2, Vinicius maakte er 4-2 van en in blessuretijd scoorde de Braziliaan nog eens, 5-2.

Het Aston Villa van basisspeler Ian Maatsen trof Bologna, waar Thijs Dallinga in de basis stond. Het duurde bijna een uur voor er werd gescoord, maar in tien minuten tijd hielpen John McGinn en Jhon Duran Villa naar een 2-0 overwinning.

Arnaut Danjuma en Donny van de Beek begonnen namens Girona aan de thuiswedstrijd met Slovan Bratislava en kort voor rust was het Danjuma die Miguel Gutierrez bediende voor de 1-0. Juanpe maakte er in de tweede helft 2-0 van en dat was de eindstand, waarmee Girona's eerste Champions League-zege ooit een feit was.

Sturm Graz-keeper Kjell Scherpen kreeg goals om zijn oren van Sporting CP-spelers Nuno Santos en Viktor Gyökeres, terwijl Jerry St. Juste in mocht vallen bij de ploeg uit Portugal, die met 0-2 won.