FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 oktober 2024

Twee goals Reijnders helpen Milan naar CL-winst, Malen scoort bij pijnlijke nederlaag Dortmund

In de Champions League zijn dinsdagavond weer negen wedstrijden gespeeld in de eerste fase. PSV pakte een prima punt in Parijs, maar ook daarbuiten kwamen er de nodige Nederlanders in actie, hier en daar met succes.

In het San Siro speelde AC Milan met Tijani Reijnders in de basis tegen Club Brugge en na een ruim half uur kwam het dankzij Christian Pulisic op voorsprong. Kort daarop kwam Brugge met tien man te staan na een rode kaart voor Raphael Onyedika, maar kort na rust tekende Kyriani Sabbe zelfs voor de gelijkmaker. Dat duurde een goede tien minuten: Reijnders tikte zijn eerste Champions League-goal binnen. Dat was niet genoeg, want nog eens tien minuten later tekende de international ook voor de 3-1 eindstand.

Borussia Dortmund begon heerlijk aan de uitwedstrijd bij Real Madrid: na een half uur opende Donyell Malen de score, vier minuten later stelde de Oranje-international Jamie Gittens in staat de 0-2 te maken. Een kwartier na rust tekende Antonio Rüdiger voor de 1-2 en twee minuten later trok Vinicius de stand gelijk. Het ging van kwaad tot erger voor Dortmund: tien minuten voor tijd tekende Lucas voor 3-2, Vinicius maakte er 4-2 van en in blessuretijd scoorde de Braziliaan nog eens, 5-2.

Het Aston Villa van basisspeler Ian Maatsen trof Bologna, waar Thijs Dallinga in de basis stond. Het duurde bijna een uur voor er werd gescoord, maar in tien minuten tijd hielpen John McGinn en Jhon Duran Villa naar een 2-0 overwinning.

Arnaut Danjuma en Donny van de Beek begonnen namens Girona aan de thuiswedstrijd met Slovan Bratislava en kort voor rust was het Danjuma die Miguel Gutierrez bediende voor de 1-0. Juanpe maakte er in de tweede helft 2-0 van en dat was de eindstand, waarmee Girona's eerste Champions League-zege ooit een feit was.

Sturm Graz-keeper Kjell Scherpen kreeg goals om zijn oren van Sporting CP-spelers Nuno Santos en Viktor Gyökeres, terwijl Jerry St. Juste in mocht vallen bij de ploeg uit Portugal, die met 0-2 won.

Uitslagen Champions League 22 oktober
AC Milan - Club Brugge 3-1
AS Monaco - Rode Ster Belgrado 5-1
Arsenal - Shakhtar Donetsk 1-0
Aston Villa - Bologna 2-0
Girona - Slovan Bratislava 2-0
Juventus - VfB Stuttgart 0-1
Paris Saint-Germain - PSV 1-1
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2
Sturm Graz - Sporting CP 0-2

NASCAR-coureur Logano wint in Vegas na perfecte strategie en staat in 'Championship 4'

Op de Las Vegas Motor Speedway is zondagavond de eerste race van de 'round of 8' in de playoffs van de NASCAR Cup Series verreden. Nog acht coureurs maken kans op de titel, als één van die coureurs in Las Vegas, Homestead-Miami of Martinsville zou winnen, was hij zeker van een plek in de 'Championship 4', die in november in Phoenix om de titel gaan racen.

We begonnen met Christopher Bell en Tyler Reddick op de eerste rij, gevolgd door Alex Bowman, Denny Hamlin, Kyle Larson, Carson Hocevar, Ross Chastain, Ty Gibbs, William Byron en Joey Logano. Larson, Bell, Reddick, Byron, Ryan Blaney, Hamlin, Chase Elliott en Logano waren de acht overgebleven coureurs in de playoffs.

Richting het einde van stage één werd Austin Dillon door Daniel Hemric de muur in geduwd: caution. Bell en Reddick domineerden de stage verder, waarbij de stagewinst voor Reddick was, met Bell, Martin Truex en Byron achter hem.

De positiviteit was van korte duur voor Reddick: kort na de herstart ging het voorin het veld fout. Brad Keselowski tikte Elliott aan, waarna Reddick ook werd geraakt en zelfs over de kop sloeg, uiteraard was de volgende caution snel een feit - Blaney kon niet alles ontwijken en liep ook flinke schade op.

Larson zakte halverwege de race ver weg: bij een pitstop ging ongeveer alles fout wat er fout kon gaan, en daarna moest hij nog eens naar binnen omdat een van de banden überhaupt niet gewisseld was. Voor Bell was er ondertussen niks aan de hand, hij reed ijzersterk naar de winst in stage twee, voor Truex en Byron.

Terwijl Bell lekker op dreef was na de herstart moest hij weer opnieuw beginnen: Gibbs ging in de rondte, caution. Voor Bell veranderde er weinig: ook na de herstart had hij de touwtjes stevig in handen. Met de slotfase in zicht kwam hij binnen voor zijn laatste pitstop, maar onder meer Daniel Suarez en Logano waagden het er op en bleven buiten.

Logano dichtte het gat naar Suarez en pakte de leiding over, terwijl Bell met rasse schreden naderde. Hij pakte Suarez wel, maar hij kwam één of twee ronden tekort: de winst ging naar Logano, wiens brandstofstrategie perfect uitpakte. Hij is daarmee de eerste coureur die in de 'Championship 4' staat, nadat hij zich als laatste voor de 'round of 8' plaatste - dat gebeurde pas doordat Bowman na de vorige race gediskwalificeerd werd wegens een te lichte auto.

FOK! Wat een weer: bewolkt maar droog

herfstbanner


Goedemorgen! 

Vanochtend komt er plaatselijk (dichte) mist voor, deze zal waarschijnlijk aan het einde van de ochtend oplossen. In het noorden kan de mist echter hardnekkig zijn. Elders schijnt de zon af en toe. Het blijft droog. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Vanmiddag blijft het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Later in de middag breekt in het zuiden de zon steeds meer door. Het wordt maximaal rond 16°C, in gebieden met hardnekkige mist rond 13°C. De wind is zuidelijk en zwak tot matig.

Vanavond is het droog met in het noorden nog wat bewolking. Elders is er weinig bewolking en kan er vooral in het noorden opnieuw plaatselijk mist ontstaan. In het noordwestelijk kustgebied staat een matige zuidelijke wind, elders is er weinig wind.

Vannacht komt er vooral in het noorden hier en daar (dichte) mist voor. Het blijft verder droog. De minima liggen rond 6°C en er staat weinig wind.(Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

De St. Jacobskerk in de mist gehuld te Winterswijk (Foto: _UserName_)
De St. Jacobskerk in de mist gehuld te Winterswijk (Foto: _UserName_) 

Geld of een foto doneren? Dat kan hier! 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Random Pics van de Dag #1418

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1418
special
Random Pics van de Dag #1417
special
VrijMiBabes #232 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1416
review
Until Dawn
special
Random Pics van de Dag #1415
©FOK.nl e.a.