Vrouwen Twente beginnen Champions League met prima zege in Schotland

De vrouwen van FC Twente zijn uitstekend begonnen aan de Champions League. In de eerste wedstrijd van de groepsfase zag coach Joran Pot zijn ploeg met 0-2 winnen op bezoek bij de Schotse debutant Celtic.

Twente was een flinke klasse beter dan Celtic, maar dat leverde pas kort voor rust ook echt iets op: een pass van Lieske Carleer werd door Kayleigh van Dooren op fraaie wijze over de keepster van Celtic heen gelobd voor de openingstreffer.

Ook in de tweede helft was Twente simpelweg beter, hier en daar kon Celtic uit een corner voor wat gevaar zorgen. Ook nu duurde het weer lang, maar een kleine tien minunten voor het einde was het dan toch weer raak: een voorzet van Leonie Vliek werd door opnieuw Van Dooren gepromoveerd tot goal.

In dezelfde groep won Chelsea, met basisspeelster Wieke Kaptein, met 3-2 van Real Madrid. Lynn Wilms en Lineth Beerensteyn, beiden in de basis, verloren met VfL Wolfsburg met 1-0 bij AS Roma, terwijl basisspeelster Daniëlle van de Donk en invalster Damaris Egurrola met Olympique Lyon wonnen van Galatasaray: 3-0.