FC Den Bosch pakt eerste periodetitel

FC Den Bosch heeft in de negende speelronde van de Eerste Divisie een spannende strijd om de eerste periodetitel gewonnen. Met een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap en puntverlies van de andere concurrenten Excelsior en Helmond Sport, werd de eerste periodetitel binnengehaald.

FC Den Bosch kent een verrassende goede start in de Eerste Divisie, afgelopen seizoen eindigde de Bossche ploeg nog op de negentiende plaats. Tegen De Graafschap kwam het in eigen huis nog wel op achterstand tegen, maar dankzij invaller Vieiri Kotzebue draaide de wedstrijd door twee keer te scoren in drie minuten tijd. De Graafschap maakte in de blessuretijd nog wel de 2-2, maar door het gelijkspel van Helmond Sport (1-1 tegen Jong Ajax) en de nederlaag van Excelsior (3-0 tegen Roda JC), kon Den Bosch de eerste periodetitel toch vieren.

Dit is de eerste periodetitel voor FC Den Bosch sinds het seizoen 2018/2019.