Vuelta: Etappe 17 - Vluchters of sprinters?

De zestiende etappe van de Vuelta a España leverde een fraaie zege op voor Marc Soler op de Lagos de Covadonga. Primoz Roglic sloeg ondertussen weer eens toe in het klassement en staat nu op nog maar vijf seconden van leider Ben O'Connor, die een wonder nodig gaat hebben om nog te kunnen winnen.

Vandaag wacht de renners een relatief korte rit, iets meer dan 140 kilometer. Men begint bij een monument in Arnuero en rijdt dan naar het zware stuk van de rit, grofweg van veertig tot tachtig kilometer. Daarin ligt onder meer de niet al te lange, maar wel onmeunig steile Alto de la Estranguada, met uitschieters boven de twintig procent.

Via de afdaling en de Alto del Caracol gaat het peloton dan richting Santander, waar de finish ligt. De laatste zestig kilometer zijn niet al te ingewikkeld, dus als sprinters niet teveel schade oplopen op de beklimmingen zou het best weer een sprint kunnen worden.

Voor een beduidend meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we weer door naar het FOK!forum. Verder gaan we even na twee uur pas op pad, Eurosport zal zo'n drie kwartier later live zijn. De finish staat rond kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)