Eindelijk weer Grand Prix-zege voor Marquez in MotoGP, Bagnaia crasht

In de MotoGP is zondag de Grand Prix van Aragon verreden. Dat leverde een mooie winnaar op: Marc Marquez, veelvoudig wereldkampioen, was voor het eerst in bijna drie jaar weer eens de beste in een Grand Prix en voor het eerst op iets anders dan een Honda.

De tot dan in Aragon zeer dominante Marc Marquez vertrok op zijn Ducati vanaf poleposition, naast Pedro Acosta en Francesco Bagnaia. Jorge Martin, Alex Marquez en Franco Morbidelli vertrokken vanaf rij twee, voor Brad Binder, Miguel Oliveira, Raul Fernandez, Johann Zarco, Aleix Espargaro en Maverick Viñales.

Bagnaia kende wederom een dramatische start en verloor flink wat plekken, terwijl Marc Marquez heerlijk op gang kwam. Acosta en Martin konden nog een beetje in de buurt blijven en ook Alex Marquez haakte zijn karretje nog een beetje aan, Morbidelli en Bagnaia keken al tegen een flink gat aan.

Na een goede tien ronden was Marquez al meer dan drie seconden weg gereden bij Martin, die op zijn beurt Alex Marquez weer ruim achter zich had - Acosta knokte met Bagnaia en Binder om de vierde plek. Bagnaia won dat duel en begon zich een weg naar Alex Marquez te banen, waar hij zes ronden voor het einde de aansluiting bij vond.

Niet veel later eindigde het duel tussen Alex Marquez en Bagnaia in een drama voor beiden: Marquez maakte een klein foutje, Bagnaia wilde profiteren en daarbij haakten ze in elkaar, waarna ze allebei het grind in stuiterden.

Marc Marquez reed ondertussen gewoon door en pakte na 1043 dagen eindelijk weer een Grand Prix-zege, nadat hij zaterdag natuurlijk de sprint al won. Martin finishte een eenzame race als tweede en sloeg zo een uitstekende slag in de titelstrijd, Acosta completeerde het podium.