Tennisster Rus kansloos onderuit op US Open, Sabalenka simpel door

Tennisster Arantxa Rus heeft zich niet geplaatst voor de derde ronde op de US Open. De Nederlandse was bij lange na niet opgewassen tegen de als dertiende geplaatste Amerikaanse Emma Navarro, die met twee keer 6-1 de winst pakte.

Aryna Sabalenka staat wel in de volgende ronde. De als tweede geplaatste Wit-Russische rekende met 6-3, 6-1 simpel af met de Italiaanse Lucia Bronzetti. Titelverdedigster Coco Gauff (3) had het voor eigen publiek niet lastig met de Duitse Tatjana Maria: 6-4, 6-0.

Zheng Qinwen uit China (7) rekende na een stroeve start toch overtuigend af met de Russische Erika Andreeva: 6-7 (3), 6-1, 6-2. Thuisspeelster Madison Keys (14) was met 6-4, 6-0 een flinke maat te groot voor de Australische qualifier Maya Joint.

Twee top-15-speelsters sneuvelden ondertussen, te beginnen met Barbora Krejcikova. De Tsjechische Wimbledonwinnares, als achtste geplaatst, ging onderuit tegen de Roemeense qualifier Elena-Gabriela Ruse (6-4, 7-5). De Russische Daria Kasatkina (12) dolf ondertussen het onderspit tegen thuisspeelster Peyton Stearns: 6-1, 7-6 (3).