Brand in olieopslagplaats in Rusland breidt zich verder uit

Oekraïne valt herhaaldelijk de Russische energie-infrastructuur aan met drones. In de regio Rostov staan na een aanval talrijke dieseltanks in brand. Het lukt brandweerlieden niet om het vuur onder controle te krijgen.

Volgens een bericht breiden de branden in een industriële opslagplaats in Rusland zich uit. De brand in verschillende dieseltanks in Proletarsk in de Zuid-Russische regio Rostov heeft zich uitgebreid tot meer dan 10.000 vierkante meter, meldt het Telegramkanaal Baza, dat dicht bij de Russische onderzoeksautoriteiten staat. De brand zal waarschijnlijk nog enkele dagen woeden.

Het persbureau RIA meldde eerder dat ongeveer 20 van de 74 opslagcontainers in het pakhuis in brand stonden. Meer dan 500 brandweerlieden zijn ingezet, aldus het agentschap TASS. Brokstukken van een vernielde Oekraïense drone veroorzaakten de brand in het industriële pakhuis afgelopen zondag, volgens Russische berichten. Sindsdien heeft het vuur zich verder uitgebreid.

Oekraïne heeft de laatste maanden herhaaldelijk drone-aanvallen uitgevoerd op de Russische energie-infrastructuur. Moskou sprak van terroristische aanvallen op olieopslagfaciliteiten. De gouverneur van de regio, Vasily Golubev, kondigde maandag op de berichtenapp Telegram aan dat 41 hulpverleners medische behandeling nodig hadden wegens verwondingen, vijf hulpverleners zouden op de intensive care zijn opgenomen.