Meisje (11) neergestoken in Londen, dader was blanke man


Update 11:04
De 32-jarige Ioan Pintaru is beschuldigd van poging tot moord en verboden wapenbezit. In eerste instantie werd gerapporteerd dat ook de 34-jarige moeder van het meisje ook zou zijn neergestoken, maar de politie bevestigt inmiddels dat het bloed op haar lichaam niet van haarzelf maar van haar dochter was. Het meisje is zwaargewond, maar buiten levensgevaar.

Pintaru, een man zonder vaste woon -of verblijfsplaats, moet zich later vandaag verantwoorden voor de rechter.

Update 07:09
De dader is door getuigen beschreven als een blanke, magere man in een zwart t-shirt en jeans. Hij zou het meisje in een headlock hebben gehad en meerdere keren op haar in hebben gestoken, tot hij werd overmeesterd. Het meisje leek zijn doelwit te zijn. Over de reden is nog niets bekend. Ook de identiteit van de dader is nog niet bekendgemaakt.

De dader wordt gearresteerd
De dader wordt gearresteerd

Eerdere berichtgeving:
In het drukbezochte Leicester Square in Londen zijn een 11-jarig meisje en een 34-jarige vrouw neergestoken. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar de ernst van hun verwondingen is nog onbekend. De politie heeft een man gearresteerd, die wordt gezien als de enige verdachte in deze zaak.

Het meisje werd gered door een dappere beveiligingsmedewerker, de 29-jarige Abdullah die al zeven tot acht maanden werkzaam is bij de TWG Tea winkel. Hij vertelde hoe hij de aanvaller overmeesterde en het mes uit zijn hand wist te halen. "Ik hoorde een schreeuw en zag een man, ergens in de dertig, die een kind aan het steken was. Ik sprong op hem, greep de hand waarin hij het mes vasthield, en werkte hem tegen de grond," zei Abdullah. "Samen met enkele anderen hielden we hem vast totdat de politie arriveerde, wat ongeveer drie tot vier minuten duurde."

De politie behandelt het incident niet als een terreurdaad, maar de nasleep was schokkend: op de stoep waren bebloede doeken en bloedspatten zichtbaar. Na het overmeesteren van de aanvaller verleenden Abdullah en zijn collega's eerste hulp aan het gewonde kind totdat de politie het overnam. Abdullah verklaarde: "Ik zag een kind dat werd neergestoken en probeerde haar gewoon te redden. Het is mijn plicht om hen te beschermen."

De snelle actie van Abdullah en de betrokkenheid van omstanders hebben mogelijk het leven van het kind gered, terwijl de dader in afwachting is van verder onderzoek door de autoriteiten.

De aanval vond plaats nabij de populaire TWG Tea shop, dicht bij de bekende LEGO- en M&M-winkels. Ondanks de gebeurtenissen blijven toeristen en gezinnen in de rij staan voor deze winkels. De politie heeft een afzetting ingesteld rond het gebied, en er zijn minstens zes agenten ter plaatse.

Zowel de Metropolitan Police als de Londense Ambulancedienst hebben bevestigd dat zij snel hebben gereageerd op het incident. De politie heeft aangegeven dat er op dit moment geen andere verdachten zijn. Het plein trekt wekelijks ongeveer 2,5 miljoen bezoekers.