FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 augustus 2024

Kool pakt ritzege in openingsrit Tour de France Femmes

Charlotte Kool heeft de openingsetappe in de Tour de France gewonnen bij de vrouwen. De renster van DSM-Firmenich was de snelste in de massasprint en mag de eerste gele trui aantrekken.

De derde editie Tour de France Femmes begon in Rotterdam en zou na 123 kilometer eindigen Den Haag. In de volledig vlakke etappe werd een massasprint verwacht en die zou er ook komen.

Lorena Wiebes was vooraf de grote favoriete voor dagwinst, maar in de massasprint kreeg de Nederlandse te maken met materiaalpech en kon niet meesprinten voor de dagzege. Daar profiteerde Kool optimaal van. De 25-jarige Nederlandse van DSM-Firmenich begon al vroeg aan haar sprint en won met meerdere lengtes voorsprong op Anniina Ahtosalo.

Dinsdag start Kool in de gele leiderstrui. Dan staat in de ochtend een etappe van zeventig kilometer op het programma met finish in Rotterdam. Later op de dag is er ook nog een tijdrit.

Results powered by FirstCycling.com

Nederlandse hacker kon miljoenen zonnepanelen 'beïnvloeden'

Volgens Gerard Janssen van Follow the Money zijn vier miljoen zonnepaneelsystemen van het Amerikaanse bedrijf Enphase gecompromitteerd door een hacker. Het beveiligingslek in de systemen werd ontdekt door de 'ethische hacker' Wietse Boonstra, die ontdekte dat de systemen zich in 150 verschillende landen bevonden.

Volgens Janssen had deze kwetsbaarheid in principe door iedereen kunnen worden opgemerkt. In het artikel van Follow the Money legt Janssen uit dat de hacker zichzelf toegang kon geven als beheerder van particuliere systemen en vervolgens met behulp van een algoritme hierdoor miljoenen Enphase-systemen over de hele wereld kon aansturen.

Het is onduidelijk hoeveel zonne-energieinstallaties van Enphase in ons land kwetsbaar waren door de beveiligingsfout. Volgens Janssen wil Enphase hier zelf geen commentaar op geven, en bovendien houdt de overheid geen toezicht op particuliere systemen. Enphase is de grootste leverancier van micro-omvormers in Nederland, die de gelijkstroom van zonnepanelen omzetten naar wisselstroom.

Janssen merkt op dat als de hacker slechte bedoelingen had gehad, dit lek aanzienlijke problemen had kunnen veroorzaken. "Om het Europese netwerk te verstoren, heb je ongeveer drie gigawatt nodig, en daar kom je al snel aan." Hij is van mening dat het goed is om ondernemers in de technologie niet te belemmeren, maar voor systemen van deze omvang moet de beveiliging wel adequaat zijn. "Als je een soort webshop voor zonnepanelen opzet waarmee je een paar kerncentrales aan en uit kunt zetten, dan moet de beveiliging echt beter zijn."

Stemacteur Geralt bevestigt terugkeer Witcher 4

Doug Cockle, de stemacteur van Geralt in alle Witcher-games, heeft officieel bevestigd dat hij terugkeert in een nieuw deel van de succesvolle action-RPG. Dit wisten we eigenlijk al wel min of meer, maar goed dat Cockle het nu zelf ook heeft bevestigd.

In een nieuwe Witcher-game zal Geralt of Rivia niet de hoofdrol spelen, maar hij is dus wel van de partij, hoewel niet bekend in wat voor hoedanigheid. Ook dat is niet echt nieuws, omdat de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED meermaals heeft aangegeven dat het 'hoofdstuk' van Geralt min of meer voorbij is. Een aannemelijk gerucht is dat Ciri de protagonist wordt in een nieuwe Witcher-game. Bekijk het fragment met Doug Cockle van YouTube-kanaal Fall Damage hieronder.

14-jarig meisje aangerand door vier jongens op fatbikes

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een aanranding in Park Frankendael in Amsterdam Oost. Een 14-jarig meisje werd daar vorige maand aangerand door vier jongens op fatbikes.

Het meisje liep op woensdag 18 juli rond 20.30 uur in het park toen zij door vier jongens op twee fatbikes werd aangesproken. Na een kort gesprek pakten zij haar ineens vast en randden haar aan. Het meisje werd daarbij ook op de grond geduwd.

De aanranding stopte toen de jongens verder het park in liepen, mogelijk omdat ze iemand hoorden of zagen. De vier jongens zijn vermoedelijk tussen de 16 en 18 jaar oud en hebben volgens de politie een lichtgetinte huidskleur.

De politie roept mensen op die meer weten contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Wie anoniem wil tippen, kan dat doen bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Joost Klein niet vervolgd voor vermeend incident songfestival

Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft maandag aangekondigd het onderzoek te sluiten tegen de Nederlandse artiest Joost Klein. Klein, die in mei van dit jaar werd verwijderd uit het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden, werd beschuldigd van bedreiging jegens een vrouwelijke medewerker van de productiecrew. Hij zou een 'beweging' hebben gemaakt naar de camera van de vrouw.

Klein, 26 jaar, trad op met het eigenzinnige nummer 'Europapa' en werd aanvankelijk gezien als een van de favorieten om de jaarlijkse wedstrijd te winnen. Volgens de Zweedse aanklagers ontstond het incident toen Klein een beweging maakte die de camera van de vrouw raakte. "Het verloop van de gebeurtenissen ging snel en werd verschillend waargenomen door de getuigen van het incident," aldus de Zweedse autoriteiten in een verklaring. Senior aanklager Fredrik Jonsson verklaarde dat het onderzoek werd gesloten omdat er geen bewijs was dat het incident ernstige angst kon veroorzaken, noch dat Klein die intentie had. De European Broadcasting Union (EBU), die het evenement organiseert, heeft nog niet gereageerd.

De zaak heeft ook impact op de Nederlandse omroep AVROTROS, die eerder zijn boosheid uitte over de diskwalificatie van Klein tijdens het Songfestival. Klein was gediskwalificeerd vlak voor de finale, een unicum in de geschiedenis van het evenement. AVROTROS heeft nu twijfels geuit over de deelname aan het Songfestival in 2025, tenzij organisator EBU veranderingen doorvoert in het beleid. Klein zelf heeft na het incident nog niet publiekelijk zijn verhaal gedaan, maar heeft wel gehint op een mogelijke terugkeer naar het Songfestival in 2025.

Griekenland evacueert gebieden bij Athene vanwege bosbranden

Griekenland heeft opdracht gegeven om ziekenhuizen en huizen in de buurt van de hoofdstad Athene te evacueren, vanwege de alsmaar verder uitbreidende bosbranden. Honderden brandweerlieden zijn in touw om het vuur te bedwingen, met in sommige gevallen vlammen van ruim 25 meter hoog.

Premier Kyriakos Mitsotakis heeft zijn vakantie ingekort en is teruggekeerd naar Athene om de crisis aan te pakken. Griekenland is uitzonderlijk kwetsbaar voor bosbranden. Het land maakt nu de warmste zomer ooit mee, met veel droge regio's waar al maanden geen noemenswaardige neerslag is gevallen. 

Vrouw uit gemeente Buren veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval

De rechtbank veroordeelt een 55-jarige vrouw uit de gemeente Buren voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Hierbij raakten drie slachtoffers zwaargewond. De vrouw krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van negen maanden met een proeftijd van twee jaar.

De vrouw sloeg af op de kruising van de afrit A50 en de Cora Baltussen-Allee te Heteren. Ze reed door rood en zag de auto's niet die zich op de kruisende weg links van haar bevonden. Ze passeerde de stopstreep en raakte de auto van de slachtoffers die op dat moment groen licht had aan de zijkant. Hierdoor reed hun auto van het talud af, sloeg meerdere keren over de kop en eindigde zeven meter lager tegen een boom.

Door de verwondingen die de slachtoffers opliepen, kunnen zij tot op de dag van vandaag niet werken. Eén van de slachtoffers was op het moment van het ongeval hoogzwanger, maar voelde daarna haar kindje niet meer. Ze moest een spoedkeizersnede ondergaan. Moeder en kind moesten meerdere weken in het ziekenhuis blijven.

Onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam
De vrouw verklaarde zowel bij de politie als tijdens de zitting dat zij dacht dat het licht op groen stond. De rechtbank rekent het haar aan dat zij weigert zelfs maar de mogelijkheid te overwegen dat zij een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Volgens de rechtbank gedroeg de vrouw zich niet zoals van een gemiddelde verkeersdeelnemer mag worden verwacht. Daarom merkt de rechtbank haar handelen aan als aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam.

Strafbepaling
In de meeste verkeerszaken heeft niemand het ongeval gewild, maar dat betekent niet dat een strafrechtelijke sanctie geen doel dient. Een straf is niet alleen belangrijk als signaal naar de slachtoffers, maar benadrukt bijvoorbeeld ook het belang van de verkeersveiligheid in algemene zin.

De rechtbank vindt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 9 maanden passend. De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De rechtbank vindt dat niet op zijn plaats, omdat de vrouw haar rijbewijs nodig heeft voor haar werk en niemand heeft om financieel op terug te vallen. Daarom legt de rechtbank deze straf in voorwaardelijke vorm op, maar dan wel voor een langere periode dan door de officier van justitie geëist.

De schade van de slachtoffers wordt via de verzekering afgewikkeld.

Perseïden: vannacht veel vallende sterren aan de hemel

De Perseïden, een van de bekendste meteorenzwermen, bereiken vannacht hun maximum. Volgens de Max Planck Society kun je onder optimale omstandigheden elke twee tot drie minuten een vallende ster spotten.

De Star Friends Association verwacht 20 tot 30 meteoren per uur, die vanaf een donkere locatie kunnen worden waargenomen. De Duitse weerdienst verwacht een heldere sterrenhemel.

De Perseïden zijn een van de beroemdste meteorenzwermen. Ze zijn vernoemd naar het sterrenbeeld Perseus waaruit ze vandaan lijken te komen. De echte reden is dat de aarde, in haar baan rond de zon, de baan van komeet 109P/Swift-Tuttle kruist en de door haar verspreide deeltjes tegenkomt. Deze verbranden vervolgens als heldere vallende sterren zodra ze de atmosfeer van de aarde binnendringen.

Brand bij kerncentrale Zaporizhia geblust

Er is brand uitgebroken op de locatie van de door Rusland bezette kerncentrale Zaporizhia in het zuiden van Oekraïne. Beide partijen geven elkaar de schuld. De veiligheid van de reactor is naar verluidt tot nu toe niet aangetast.

Update 12 augustus 13.25 uur: De brand in de door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizhia is inmiddels geblust. Dat zei een vertegenwoordiger van de Russische autoriteiten vroeg in de ochtend.

Terugkerende incidenten rond de centrale hebben de bezorgdheid over een ernstig kernongeval doen toenemen. Beide partijen geven elkaar de schuld van aanvallen op of sabotage van de energiecentrale.

Eerdere berichtgeving: Oekraïense president Zelenskyy beschuldigde de Russische bezetters ervan de brand te hebben aangestoken. Hij publiceerde onder meer een foto op Platform X waarop de brand op een van de twee koeltorens te zien zou zijn.

De door Rusland aangestelde gouverneur Balitsky beschuldigde de Oekraïense strijdkrachten er echter van  de kerncentrale vanuit de nabijgelegen stad Enerhodat te beschieten. Hierdoor zou er brand zijn ontstaan in het koelsysteem van de oven.

Beide partijen zeiden dat er geen veranderingen waren in de stralingsniveaus rond de grootste kerncentrale van Europa. Vanwege de veiligheid zijn de reactoren in 2022 gesloten, maar moeten ze nog steeds worden gekoeld. Waarnemers van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie zijn op de locatie gestationeerd. Het IAEA zei op X dat het team op de hoogte was van een vermeende drone-aanval. Er zijn geen gevolgen voor de nucleaire veiligheid gemeld.

Dieuwertje slaat Sinterklaasjournaal over na neusamputatie

Dit jaar zal Het Sinterklaasjournaal een opvallende verandering doormaken. Voor het eerst sinds de oprichting zal Dieuwertje Blok, het vertrouwde gezicht van het programma, de presentatie niet op zich nemen. Vanwege een langdurig hersteltraject na de amputatie van haar neus is het voor Dieuwertje niet mogelijk om dit jaar deel te nemen. Hoewel ze graag van de partij had willen zijn, komt de aankomst van Sinterklaas simpelweg te vroeg voor haar herstel.

NTR-hoofdredacteur en bedenker van het programma, Ajé Boschhuizen, heeft Merel Westrik, bekend als presentator en nieuwslezer, gevraagd om dit jaar Dieuwertje's rol over te nemen. Tot zijn grote vreugde heeft Merel met enthousiasme ingestemd. Merel, die het als een grote eer beschouwt om deze taak tijdelijk over te nemen, ziet zichzelf als een hulpje van Dieuwertje, net zoals de Pieten Sinterklaas bijstaan.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Het Sinterklaasjournaal al in volle gang. Het programma zal van maandag 11 november tot en met zaterdag 5 december dagelijks om 18.00 uur te zien zijn op NPO Zapp. De landelijke intocht van Sinterklaas, die dit jaar plaatsvindt in Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden, zal ook door Merel Westrik worden gepresenteerd, bijgestaan door de vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier. Dieuwertje hoopt volgend jaar zelf weer de presentatie op zich te nemen.

Opnieuw cruiseschip geblokkeerd, politie houdt niemand aan

Gisteren hebben 'activisten' van Extinction Rebellion opnieuw de sluis van IJmuiden geblokkeerd in een poging om een groot cruiseschip, de Seven Seas Mariner, de toegang tot Amsterdam te ontzeggen. De groep van acht onverlaten ketende zich vast aan het hek, waardoor het openen van de sluisdeuren vertraagd werd. Hoewel het activisten eerder dit weekend lukte om een cruiseschip effectief te blokkeren, was de politie dit keer vastberaden om de situatie anders te laten verlopen.

Rond 15.30 uur begonnen de activisten hun sabotage, en het bleef urenlang onzeker of de autoriteiten zouden ingrijpen. Pas na bijna tweeënhalf uur werd de demonstratie officieel ontbonden door de loco-burgemeester van Velsen. De politie, inclusief een eenheid van de Mobiele Eenheid (ME) die gespecialiseerd is in het losmaken van vastgeketende personen, werd uiteindelijk ingezet om de activisten te verwijderen. Het duurde echter enige tijd voordat deze speciale eenheid ter plaatse kon zijn, wat bijdroeg aan de urenlange vertraging van het cruiseschip.

Om 20.30 uur werd de sluis weer operationeel, en kon het schip zijn weg naar de Passenger Cruise Terminal in Amsterdam vervolgen, met een vertraging van ongeveer drieënhalf uur. Extinction Rebellion verklaarde dat hun actie gericht was tegen de "ongekende luxe" van het schip, dat volgens hen symbool staat voor de privileges van de rijksten der aarde. Dat er mensen zijn die hun halve leven moeten sparen om zo'n prachtige reis te kunnen maken vergeten ze voor het gemak omdat dat niet binnen hun wereldvisie past.

Opvallend is dat geen van de demonstranten werd gearresteerd. Volgens de politie was aanhouden niet noodzakelijk en zijn alle activisten zonder incidenten naar huis teruggekeerd. Het is de tweede keer in korte tijd dat Extinction Rebellion een cruiseschip heeft proberen te blokkeren bij de sluis van IJmuiden. Een paar dagen geleden werd nog een lading bussen en vrachtverkeer ingezet om passagiers van en naar het toen geblokkeerde schip te vervoeren. De kosten zullen niet op de daders verhaald kunnen worden. De politie neemt immers geen gegevens op van deze figuren.

FOK! Wat een weer: tropische dag en nacht

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Let op:
Vandaag wordt het vooral in het zuiden zeer warm met temperaturen tussen 32 en 35°C. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid voelt deze hitte benauwd aan. Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen klachten krijgen zoals oververhitting en uitdroging. Bij zware inspanning (zoals zwaar lichamelijk werk of intensief sporten) kan iedereen deze klachten krijgen.
 

Vanochtend is het zonnig en blijft het droog. De wind komt uit het oosten en is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 27°C in het noordelijk kustgebied tot rond 34°C in het zuiden van het land en omdat daar de luchtvochtigheid vrij hoog wordt, gaat het er benauwd aanvoelen. De wind komt uit een zuidoostelijke richting en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vanavond is het droog, zonnig en blijft het nog lang warm. De wind komt uit een oostelijke richting en is zwak tot matig.

Komende nacht komt er wat bewolking maar het blijft waarschijnlijk droog. Het wordt een zwoele nacht met minimumtemperaturen die rond de 22°C liggen. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

Ondertussen in Zandvoort... (Foto: FOK!/DJMO )
Het zal druk zijn op de stranden (Foto: FOK!/DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Waarom kosten rokers de samenleving minder geld dan niet-rokers?

Roken is slecht voor je, dat weet ondertussen iedereen wel. En de ziektes die door roken worden veroorzaakt (zoals longkanker) zijn ook nog eens heel duur om te behandelen. Maar verrassend genoeg kosten rokers de samenleving mínder geld dan niet-rokers. Hoe zit dat precies? In deze video legt gezondheidseconoom Naomi van der Linden van de TU Delft dat aan je uit. En vraag je je nu af of je dan beter kunt beginnen met roken? Zeker niet! Waarom? Dat zie je in deze video!

0.00 Waarom kosten rokers de samenleving minder geld dan niet-rokers?

1:13 De kosten van een mens voor de samenleving

2:44 Moet ik stoppen met roken?

3:23 Effectieve behandelingen longkanker

4:12 Gezondheidseconomie: wat is het?

Met dank aan Universiteit van Nederland 

Abbas wil met Poetin in gesprek over 'rol van Rusland' in Midden-Oosten

De Palestijnse president Mahmoud Abbas reist voor een bezoek naar Moskou. Abbas zal maandagavond arriveren en dinsdag gesprekken voeren met de Russische president Vladimir Poetin, zei de Palestijnse ambassadeur in Moskou, Abdel Hafis Nofal, volgens persbureau Tass. Voor zijn vertrek woensdag ontmoet hij ambassadeurs uit de Arabische staten.

Volgens Nofal zal het centrale onderwerp van de gesprekken met Poetin “de situatie in Gaza” zijn. “We zullen praten over de rol van Rusland en wat er gedaan kan worden. Onze situatie is erg moeilijk en Rusland is een land dat dicht bij ons staat”, zei hij. Er zal ook een ontmoeting plaatsvinden met Arabische ambassadeurs vóór het vertrek van Abbas op woensdag. In november werd een eerder gepland bezoek van de Palestijnse president aan Rusland uitgesteld.

Doorreis naar Ankara
Een bron in het kabinet van Abbas bevestigde tegenover AFP het bezoek aan Moskou en zei dat Abbas vervolgens naar Turkije zou reizen om de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te ontmoeten en het parlement in Ankara toe te spreken. Abbas is een vooraanstaand politicus van de gematigde seculiere partij Fatah, die concurreert met het islamistische Hamas.

Abbas' reis komt slechts enkele dagen na een Israëlische aanval op een schoolgebouw in de stad Gaza zaterdag, die tot scherpe internationale kritiek leidde. Volgens Gaza Civil Defense kwamen 93 Palestijnen, onder wie veel kinderen, om bij de aanval. Het Israëlische leger zei dat het bij de aanval "Hamas-terroristen die opereren in een Hamas-commandocentrum in de Al-Tabaeen-school" heeft gedood. Er zouden talloze voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de risico's voor burgers te beperken.

Rusland zei “diep geschokt” te zijn door de Israëlische aanval en zei de “systematische” aanvallen op burgers in de Gazastrook te betreuren. Moskou heeft lang geprobeerd goede betrekkingen te onderhouden met alle grote spelers in het Midden-Oosten, inclusief Israël en de Palestijnen. Sinds het begin van de Gaza-oorlog heeft het land zich echter steeds meer tot Iran en Hamas gewend en herhaaldelijk kritiek geuit op de militaire acties van Israël in de Gazastrook.

Man anderhalf uur ontvoerd in auto: daders ongeveer twee jaar de cel in

De rechtbank heeft deze week celstraffen van rond twee jaar cel opgelegd voor een ontvoering in december vorig jaar. De daders wachtten het slachtoffer op, dwongen hem in een auto te stappen en reden anderhalf uur met hem rond. Zo meldt AT5. 

Het slachtoffer stond op 4 december voor de deur van zijn woning in Amsterdam zijn hond uit te laten. Op straat stond een grijze auto geparkeerd met daarin twee mannen. Zij zeiden dat het slachtoffer de auto in moest stappen. Toen hij dat niet deed, kwam er een andere dader vanachter een boom vandaan. Die ontvoerder drukte een pistool dat in een sok was gewikkeld, later bleek het een speelgoedpistool, tegen het lichaam van het slachtoffer.

Melding
In de auto werd hem gezegd dat 'het geld deze kant' op moest komen. Na een tijdje stapte er een vierde man in die het slachtoffer zei dat hij eerlijk moest zijn. De ontvoerde man kreeg in de auto klappen tegen zijn hoofd en lichaam. Uiteindelijk maakte de politie een eind aan de ontvoering. Agenten hadden een melding gekregen van iemand die dacht dat er een autoinbraak plaatsvond en het slachtoffer kon tegen een agent fluisteren dat hij ontvoerd was. De agenten vonden in de auto twee nepwapens en één geladen vuurwapen. 

"Het incident moet voor het slachtoffer uiterst angstaanjagend zijn geweest", schrijft de rechtbank in een van de vonnissen. "Het geweld en de vrijheidsberoving, die maar liefst anderhalf uur heeft geduurd, is uiteindelijk door de komst van de politie beëindigd, niet door verdachte of zijn medeverdachten. De rechtbank vindt het voorval verontrustend, mede omdat het er alle schijn van heeft dat het hier gaat om een zakelijk geschil in het criminele circuit, dat kennelijk nog niet is opgelost."

De drie daders verklaarden bij de politie dat ze door iemand anders waren benaderd om het slachtoffer te ontvoeren. Die opdrachtgever zou hen daar elk tussen de 600 en 900 euro voor betalen. Een van de daders is volgens de rechtbank 'zeer groot gebouwd' en moest zijn omvang gebruiken om ervoor te zorgen dat het slachtoffer, dat naast hem zat, de auto niet uit kon. 

Drie van de vier daders hebben deze week hun straf te horen gekregen. Twee van hen waren eerder al veroordeeld geweest voor geweldsincidenten. Een toen 19-jarige ontvoerder die ervoor zorgde dat het slachtoffer niet weg kon en hem mishandelde kreeg 28 maanden celstraf. Een 26 of 27-jarige ontvoerder met een soortgelijke taak kreeg 25 maanden celstraf. De chauffeur van de auto (24 of 25 jaar oud) moet 19 maanden de cel in en daar komt een halfjaar bij als hij weer een misdrijf pleegt.

Hamas eist onderhandeling wapenstilstand op basis eerder voorstel VS en VN

Hamas heeft de landen die bemiddelen bij een wapenstilstand in het Midden-Oosten opgeroepen om een plan te presenteren dat gebaseerd is op eerdere gesprekken, in plaats van nieuwe onderhandelingen te starten over een staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Vorige week riepen de leiders van de Verenigde Staten, Egypte en Qatar Israël en Hamas op om op 15 augustus in Caïro of Doha bijeen te komen om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza en de redding van de door Hamas gegijzelden. Israël stemde ermee in onderhandelaars te sturen.

Hamas zei aanvankelijk dat het het aanbod in overweging nam, maar heeft nu aangegeven niet deel te nemen aan de nieuwe gespreksonderwerp. Ze eisen nu dat de bemiddelaars een plan implementeren dat gebaseerd is op het voorstel van de Amerikaanse president Biden en de resolutie van de VN-Veiligheidsraad.

Trump blundert met 'My heart will go on', Celine Dion verbiedt gebruik in campagne

De zangeres Céline Dion wil niet dat haar muziek door de Republikeinse Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump wordt gebruikt voor zijn verkiezingscampagne. De Canadese zangeres  legde op het X-platform uit dat het spelen van het nummer ‘My heart will go on’ tijdens een rally in de Amerikaanse staat Montana op geen enkele manier was toegestaan.

Trump genereerde veel aandacht nadat Celine Dion's iconische Titanic-thema, 'My Heart Will Go On', werd gespeeld op een campagne bijeenkomst. De onverwachte keuze van het nummer, bekend om zijn associatie met een zinkend schip, leidde tot speculaties dat het een opzettelijke sneer was naar Trumps campagne. Op social media werd de ironie van het nummer al snel opgemerkt, waarbij sommigen suggereerden dat de coördinator van de bijeenkomst Trump misschien aan het trollen was.

Dion ondersteunt dit of enig soortgelijk gebruik van haar muziek door Trump niet. Haar management en haar platenmaatschappij Sony Music Canada hoorden vrijdagavond dat het nummer gebruikt was en zagen de beelden van de bijeenkomst van Trump in Montana. Bij dergelijke verkiezingscampagne-evenementen wordt vaak muziek gespeeld voordat de politici verschijnen, om het wachten voor de aanhangers van de kandidaten wat aangenamer te maken. Het komt regelmatig voor dat muzikanten verbieden hun muziek tijdens een verkiezingscampagne te gebruiken.

De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris kan voor haar verkiezingscampagne daarentegen vertrouwen op de muziek van de Amerikaanse superster Beyoncé. Haar nummer 'Freedom' wordt herhaaldelijk gespeeld, zowel in de eerste verkiezingscommercial als tijdens campagne-evenementen.

Tijdens de campagnespeech in Montana leek er meer verkeerd te gaan. Dit keer ergens in het hoofd van Trump, hij stond zo'n twintig seconden wezenloos voor zich uit te staren op het podium. Was het vanwege de muziek of moeten we ons zorgen maken om zijn cognitieve vermogens? Trump is met zijn 78 jaar ook al aardig op leeftijd. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1384
special
Random Pics van de Dag #1383
special
Random Pics van de Dag #1382
special
Sfeerimpressie Airborne Wandeltocht 2024
special
Random Pics van de Dag #1381
special
VrijMiBabes #226 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.