Uitslag Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft enigszins verrassend gewonnen bij Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst wonnen de Limburgs met 0-2.

Go Ahead Eagles had vorig seizoen verrassend Europees voetbal na de play-offs en in de eerste helft waren ook de kansen voor de thuisploeg. Onder meer Jamal Amofa en Victor Edvardsen waren dicht bij de openingstreffer, maar Fortuna-doelman Mattijs Branderhorst voorkwam dat er voor rust werd gescoord.

Fortuna Sittard had in de eerste helft nog maar weinig laten zien, maar kwam na rust wel op voorsprong. Alen Halilovic kreeg de bal op de rand van zestien. De creatieve middenspeler speelde vervolgens zijn tegenstander uit en schoot de bal in de hoek. Na het doelpunt van de Limburgers had de thuisploeg het lastig en een kwartier voor tijd zou de beslissing vallen nadat Makan Aïko een voorzet raak kopte.