[OS] Alle Nederlandse beachvolleyteams naar achtste finales

Alle Nederlandse beachvolleybalduo's zijn bij de Olympische Spelen in Parijs de groepsfase doorgekomen. Nadat eerder Stefan Boermans/Yorick de Groot en Raïsa Schoon/Katja Stam al zeker waren van de achtste finales, plaatsen ook Steven van de Velde en Matthew Immers zich voor de laatste zestien.

Van de Velde/Immers moesten het in de derde groepswedstrijd opnemen tegen de huidig Olympisch kampioenen Anders Mol/Christian Sørum, maar bij het begin van de wedstrijd was het al zeker dat de Nederlanders tweede zouden worden in de poule, dankzij het onderling resultaat van de nummers drie en vier.

Het Nederlands beachvolleybalduo zou in twee sets verliezen van Mol/Sørum met 16-21, 19-21, maar ondanks de nederlaag zijn ze zeker van de volgende ronde.

Boermans en De Groot waren ook al zeker van de volgende ronde na twee eerdere overwinningen in de groepsfase. Maar in de derde poulewedstrijd wonnen de Nederlanders overtuigend van Franse duo Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat en gaan als groepswinnaar naar de achtste finales.

Bij de vrouwen verloren Schoon en Stam van de Braziliaanse Barbara Seixas de Freitas en Carolina Solberg Salgado hun derde groepswedstrijd. De Nederlandse beachvolleybal vrouwen wonnen nog wel overtuigend de eerste set, maar verloren vervolgens set twee. In de derde set die zou beslissen over de groepswinst waren de Braziliaanse beachvolleybalsters net wat sterker dan de Nederlandse dames: 21-16, 17-21, 17-19.