[OS] Handbalsters zeker van kwartfinales na zege op Brazilië

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op de Olympische Spelen. Tegen Brazlië won Oranje met 31-24 van Brazilië en is zeker van een plaats bij de eerste vier in de groep.

Nederland keek in de beginfase nog tegen een achterstand aan (4-5), maar na enkele goede reddingen van keepster Yara Ten Holte en snelle uitbraken kwam Oranje op voorsprong. Bij rust was het 17-13 en in de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar en wonnen de Nederlandse handbalsters met 31-24 van Brazilië.

Bo van Wetering werd topscorer aan Nederlandse kant. De snelle hoekspeler scoorde zes keer.

Door de overwinning staan de handbalsters op zes punten na vier wedstrijden, alleen van Frankrijk werd verloren. Door de zege is Oranje niet meer te achterhalen door de nummer vijf en dus zeker van de kwartfinales op de Olympische Spelen.