[OS] Dames vierzonder pakken goud op de roeibaan

De Nederlandse roeiequipe heeft opnieuw goud weten binnen te halen op de Olympische Spelen in Parijs. Ditmaal was de vierzonder bij de dames de snelste. Opnieuw was het een strijd met de Britse boot, maar ditmaal werden de Britten, in tegenstelling tot gisteren bij de dubbelvier, wél verslagen.

Vanuit de start was Nederland goed weg. Benthe Boonstra, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Marloes Oldenburg gingen voortvarend van start en pakten meteen een seconde op de Roemenen en Britten in de eerste 500 meter. Daarna echter liep de Britse boot in, wat op zich te verwachten viel. De Britten kwamen op de 1500 meter zo goed als naast Nederland en leken er even voorbij te komen, maar in de laatste 500 meter schakelde Nederland bij om er toch naast te blijven, waardoor het echt op de laatste halen aan kwam. Deze deed Nederland iets beter, het verschil was 0.18 seconden. Ver daarachter vielen de Roemenen nog weg ten faveure van Nieuw-Zeeland voor brons

Het is het tweede goud in de roeibaan voor Nederland, en dat is voor het eerst. Niet eerder pakte Nederland 2x goud in de roeibaan. Daar kan nog meer bij, want ook Clevering/Meester in de tweezonder en de skiffeurs hebben goede kansen op goud.