Flitsmarathon op Europese wegen van 5 t/m 11 augustus

Volgende week moeten automobilisten in heel Europa extra opletten om niet geflitst te worden als ze zich niet aan de maximumsnelheid houden. Van 5 tot en met 11 augustus vindt er namelijk een grootschalige flitsmarathon plaats. Tijdens deze actieweek zullen er in diverse landen extra snelheidscontroles zijn, in de hoop zoveel mogelijk hardrijbelasting te kunnen innen.

De controles beginnen op 5 augustus in de vroege ochtend en duren tot 11 augustus laat in de avond. Jaarlijks doen er ongeveer 15.000 agenten uit heel Europa mee aan deze actie, waarbij meer dan drie miljoen voertuigen gecontroleerd worden en er meestal meer dan 100.000 boetes worden uitgedeeld waarmee de staatskas flink gespekt kan worden.

Deze flitsmarathon wordt georganiseerd door Roadpol, een samenwerkingsverband van verschillende Europese politiekorpsen. Dit netwerk omvat 29 landen, waaronder Nederland, Duitsland en België. Doorgaans doet meer dan de helft van de aangesloten landen mee aan de flitsmarathon. Het hoofddoel van deze actie is het binnenhalen van zoveel mogelijk geld het voorkomen van verkeersslachtoffers door automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

Dit is de tweede flitsmarathon van dit jaar; de eerste vond plaats in april. Wil je geen hardrijbelasting is het verstandig goed de flitsmeister in de gaten te houden.


Dit kun je de komende 2 weken beter achterwege laten