[OS] Medailles raken uit zicht voor eventingruiters na prachtige cross-country

De eventingruiters hebben op de Olympische Spelen in Parijs de tweede dag van hun toernooi afgewerkt. Na de dressuurwedstrijden van zaterdag stond zondag de cross-country op het programma, met een werkelijk schitterend parcours rond het beroemde Versailles.

Janneke Boonzaaijer op Champ de Tailleur, Sanne de Jong met Enjoy en Raf Kooremans op Radar Love stonden na de dressuur van zaterdag op de negende plek in de landenwedstrijd. Zondag zakte de ploeg een plek: Boonzaaijer en Kooremans reden uitstekend, maar De Jong verzamelde flink wat strafpunten.

Bij Duitsland was de schade overigens veel groter: Christoph Wahler viel van zijn paard, Carjatan S, en werd uit de wedstrijd gehaald, waardoor de tot dan op plek twee liggende Duitsers geen medaillekans meer hebben. Groot-Brittannië, Frankrijk en Japan lijken maandag om het eremetaal te gaan strijden.

Individueel nam de Duitse veteraan Michael Jung, tweevoudig olympisch kampioen, met Chipmunk FRH de leiding over van de Britse Laura Collett, die met London 52 naar plek twee zakte. De derde plek is in handen van de Australiër Christopher Burton op Shadow Man. Boonzaaijer en Kooremans staan zestiende en achttiende, De Jong staat op plek 53.

Maandag wordt vanaf 11.00 uur het springen in de teamwedstrijd gehouden, individueel worden de medailles vanaf 15.00 uur vergeven.