FOK! Wat een weer: zon in het zuiden, buien in het noorden

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is er in het noordwesten en noorden vrij veel bewolking met een enkele bui. Verder zijn er zonnige perioden en is het droog. Er staat een matige zuidwestenwind, langs de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon in de zuidelijke helft. In het noorden is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 23°C in Limburg. De matige wind draait naar west, aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond zijn er op de meeste plaatsen brede opklaringen en blijft het droog. In het Waddengebied is er meer bewolking en regent het af en toe. Landinwaarts neemt de wind af tot zwak, aan de kust blijft de westenwind matig tot vrij krachtig.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C plaatselijk landinwaarts tot 14°C in het Waddengebied. In het noordelijk kustgebied staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 Een heiig Fort Kijkduin (mei 2024) (Foto: DJMO)
Een heiig Fort Kijkduin (mei 2024) (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.