Rojer, Verbeek, Middelkoop, Koolhof en Schoofs uitgedubbeld op Wimbledon

Het weekeinde op Wimbledon heeft voor de Nederlandse dubbelaars weinig goeds gebracht. Vijf spelers kwamen in actie, geen van hen wist zich te plaatsen voor de volgende ronde in het mannen- of vrouwendubbelspeltoernooi.

Met zijn Britse partner Lloyd Glasspool rekende Jean-Julien Rojer in de tweede ronde in twee tiebreaks af met de Belgen Sander Gillé en Jordan Vliegen: 7-6 (5), 7-6 (4). Maandag ging het in de achtste finales echter fout: de Duitsers Constantin Frantzen en Hendrik Jebens, bezig aan pas hun derde Grand Slam-toernooi, wonnen met 6-7 (5), 6-7 (3) en staan in de kwartfinales, nadat ze in ronde twee al wonnen van het als tweede geplaatste Indisch-Australische duo Rohan Bopanna/Matthew Ebden.

De overgebleven Nederlanders sneuvelden verder allemaal in de tweede ronde, te beginnen met Matwé Middelkoop. Met zijn Franse kompaan Fabrice Martin sneuvelde hij met 4-6, 5-7 tegen de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson. Wesley Koolhof, vorig jaar met Neal Skupski nog de winnaar op Wimbledon, ging met de Kroaat Nikola Mektic met 6-7 (4), 6-7 (5) onderuit tegen het Britse wildcardduo Charles Broom/Arthur Fery.

Sem Verbeek speelde met de Monegask Romain Arneodo tegen de Salvadoriaan Marcelo Arevalo en de Kroaat Mate Pavic, maar sneuvelde met twee keer 4-6.

Bij de vrouwen kwam tot nu toe alleen Bibiane Schoofs in actie namens Nederland, maar ook dat ging niet best: met Tamara Korpatsch uit Duitsland verloor ze in de eerste ronde gelijk met 3-6, 5-7 van de Russische Yana Sizikova en de Chinese Yafan Wang.