Einde Infowars, complotdenker Alex Jones moet bezittingen verkopen

Alex Jones wacht niet op beslagname en is akkoord gegaan met de verkoop van onder meer Infowars om de schadevergoedingen te betalen aan de ouders van de vermoorde kindertjes van Sandy Hook. Hij is hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de 1,5 miljard dollar die de ouders moeten krijgen, en inmiddels persoonlijk failliet verklaard. Of het voldoende gaat opbrengen om alle schadevergoedingen te kunnen betalen moet nog blijken.

In 2022 is Jones veroordeeld tot het betalen van een vergoeding nadat hij lange tijd had beweerd dat de schietpartij op een school in Newtown, Connecticut, in scène was gezet door de overheid. Bij de schietpartij kwamen 26 mensen om het leven, waaronder 20 jonge kinderen. Het was de dodelijkste schietpartij ooit op een basisschool in de Verenigde Staten. Alle omgekomen kinderen waren 6 of 7 jaar oud. Na Sandy Hook voerden sommige staten strengere wapenwetten in.

Op zijn radioprogramma en via zijn nieuwswebsite InfoWars verspreidde hij bewust desinformatie over de slachtoffers, die volgens hem acteurs waren. Tijdens de rechtszaken werd duidelijk dat Jones flink geld verdiende met zijn nepnieuws. De ouders hebben sinds de uitspraak van de rechter in 2022 nog geen cent van de pathologische leugenaar ontvangen. 

Ondanks zijn latere erkenning van de schietpartij, weigerde Jones excuses aan te bieden aan de families van de slachtoffers. Na veroordeling tot het betalen van schadevergoeding vroeg Jones faillissement aan voor zijn bedrijf, Free Speech Systems, om de claim te verlagen.