Tesla-bestuurster zit bijna een uur opgesloten in bloedhete auto

Over-the-air updates hebben zo hun voordelen. Het moment van de update zelf in kunnen plannen, is ook handig. Toch beveelt Tesla zijn klanten aan om de update zo snel mogelijk uit te voeren. TikTokster Brianna Filos gaf hier gehoor aan door pal in de zon een update van 24 minuten te activeren. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Filos bleef in de auto zitten in de veronderstelling dat de update zo gepiept zou zijn. Je kunt de auto tijdens het updaten namelijk niet gebruiken. Dus ook niet om koele lucht in de cabine te laten blazen en ook niet om een deur of raam open te doen. Je kunt wel de deuren ontgrendelen door aan een hendeltje te trekken, maar dat raadt Tesla je vreemd genoeg af.

Handleiding
In de Tesla-handleiding staat: "Autofuncties, inclusief wat veiligheidssystemen en het openen en sluiten van deuren en ramen, kunnen gelimiteerd of gedeactiveerd zijn tijdens de installatie en je kunt de auto beschadigen." Filos leest dit en besluit te gehoorzamen door de update-tijd dan maar uit te zitten. Intussen wordt het steeds warmer in de Model 3 en loopt de temperatuur op naar 46 graden Celsius. Na 40 minuten, geen 24, is de update voorbij en kan de airco aan.

Onveilige deurhendels
Er is al wat commotie om de nieuwe, elektrische deurhendels. Deze hendels verdwijnen in de carrosserie om zo voor minder luchtweerstand te zorgen. Het nadeel van deze deurhendels is de veiligheid. Bij een ongeluk kunnen deze hendels blokkeren en dus onbruikbaar worden. Hierdoor kunnen hulpverleners niet in de auto komen. Had de TikTokster er nog langer gezeten en had ze zelf niet meer aan die ontgrendelingshendels kunnen trekken, dan had het verkeerd kunnen aflopen. Nou ja, je kunt altijd nog een ruitje intikken natuurlijk.