Cosnefroy wint Brabantse Pijl na late aanval Van den Berg, Vollering 2e bij de vrouwen

In België is woensdag een van de Vlaamse semiklassiekers verreden, de Brabantse Pijl. De mannen kregen ruim 195 kilometer voor de kiezen, van Leuven naar Overijse, de vrouwen vertrokken in Sint-Kwintens-Lennik en reden in 135 kilometer naar de finish in Overijse.

In de vrouwenkoers, die als eerste aan de finish kwam, zaten twee van 's werelds beste rensters in de slotfase samen voorin: Elisa Longo Borghini van Lidl-Trek en SD Worx-renster Demi Vollering. Het leek tussen die twee te gaan in een mogelijke sprint, maar een kilometer of zeven voor het einde sprong Longo Borghini er vandoor. Vollering kon niet volgen en zag de Italiaanse in de verte naar een fraaie overwinning soleren, voor Vollering en de Australische Alexandra Manly, die de sprint van de achtervolgende groep won.

Bij de mannen was de kopgroep in de slotfase groter, met daarbij de in topvorm verkerende sprinter Marijn van den Berg. De renner van EF Education kreeg in de slotfase na een versnelling een klein gat en trok door, waarbij hij even op weg leek naar de overwinning. In de zeer lastige slotkilometer ging hij echter helemaal stuk en werd hij bijgehaald, waarna Decathlon Ag2r-renner Benoit Cosnefroy in de laatste meters voorbij de Belg Dylan Teuns naar de winst sprintte, alweer zijn vierde van het jaar - het was voor Cosnefroy zijn zeventiende profzege, maar pas zijn tweede buiten thuisland Frankrijk.