Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord heeft met de nodige moeite gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van Arne Slot keek al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk met 4-2 en nadert PSV op zeven punten.

FC Utrecht begon scherp aan het duel tegen Feyenoord. Na twee minuten kwam Utrecht in De Kuip op voorsprong dankzij Othmane Boussaid. Uit een afgeslagen corner schoot de aanvallende raak in de verre hoek. Na de openingsgoal kreeg Feyenoord kansen op de gelijkmaker via onder andere a Santiago Giménez en Igor Paixão.

Het was echter Utrecht dat na iets meer dan een half uur toesloeg. Niklas Vesterlund werd diep gestuurd door oud-Feyenoorder Jens Toornstra, waarna Quilindschy Hartman een overtreding maakte. De verdediger moest met een blessure eraf en zag vanaf de zijlijn dat Sam Lammers de strafschop binnenschoot. Snel daarna maakte Feyenoord dankzij een prachtige treffer van Paixão de aansluitingstreffer.

De Rotterdammers waren in de eerste helft via Mats Wieffer nog dicht bij de 2-2. FC Utrecht hield toen nog de voorsprong vast, maar snel na rust viel de gelijkmaker alsnog dankzij Bart Nieuwkoop, die een rebound met hulp van een verdediger binnenkopte.

Twintig minuten voor tijd zorgde Dávid Hancko voor de eerste voorsprong van Feyenoord in de middag. De verdediger speelde Can Bozdogan door zijn benen om daarna in de kruising raak te schieten. De Rotterdammers kwamen daarna niet meer in de problemen en zouden uiteindelijk met 4-2 winnen dankzij een doelpunt van invaller Leo Sauer.