'Resident Evil 9 wordt open-world'

Resident Evil 9 wordt naar verluidt ontwikkeld als open-wereldgame. Dat suggereert een bekende leaker genaamd Dusk Golem op Twitter. Hij onderbouwt dit op basis van keuzes van Capcom uit het verleden, dus neem het met een korrel zout.

Volgens Dusk Golem, die wel vaker dingen goed gokte in het verleden, is de kans groot dat een nieuwe Resident Evil-game een open-wereldgame wordt. Als reden geeft hij zowel de gretigheid van Capcom om nieuwe concepten zo snel mogelijk toe te passen in nieuwe of onder handen games en het gegeven dat Capcom dit meestal met drie initiatieven tegelijk doet: toen de nieuwe RE: Engine het levenslicht zag, zagen we meteen drie titels die volop gebruikmaakten van deze nieuwe game engine, te weten Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake en Devil May Cry 5. Volgens Dusk Golem past het in het profiel van Capcom om dit steeds per drie nieuwe projecten te doen.

Recentelijk heeft de RE: Engine van Capcom een nieuwe evolutie doorgebracht, namelijk de mogelijkheid voor open-wereld, zoals we zien in Dragon's Dogma II. De aanname is dat twee andere games hier ook gebruik van zullen maken, namelijk Resident Evil 9 en Monster Hunter Wild. De nieuwe Monster Hunter-game werd in december vorig jaar aangekondigd, een aankondiging van een nieuwe Resident Evil-game is er nog niet geweest maar ligt in lijn der verwachting.

Resident Evil 8, oftewel Resident Evil Village, kwam in mei 2021 en leek op veel vlakken op zijn voorganger Resident Evil 7, met als voornaamste verandering ten opzichte van de oudere games de wijziging van derde-persoons naar eerste-persoons perspectief.

Wij waren content met Resident Evil Village, zoals hier te lezen is, hoewel deel 7 net even wat enger en beklemmender was. Om mezelf nog even te citeren: Het verhaal gaat bij vlagen wel alle kanten op, bij het bizarre af, maar dat is ook wel weer heel erg Resident Evil. "Toch had ik gehoopt op iets meer 'Baker ranch' en iets minder 'Ethan in Wonderland', en net even wat meer uitdieping van de vele sleutelpersonages, wat nu soms wat hak-op-de-tak ging".