Uitslag NEC - sc Heerenveen

NEC Heeft in de Eredivisie een 2-0 zege geboekt op sc Heerenveen. Het klom daardoor op de ranglijst naar de zesde plek op één punt van Ajax.

In de eerste helft viel er niet veel te genieten. Het enige gevaar was een vrije trap van CHery en de rebound van González in de openingsfase maar daar greep keeper Van der Hart goed in. Na rust begon de thuisploeg fel met een bal op de lat van Ogawa als belangrijkste wapenfeit. Nadat Chery geblesseerd uitviel doofde ook dit offensief weer uit.

NEC richtte zich uiteindelijk toch weer op en kreeg ook weer kansen. Tahir voorkwam op de lijn dat Ogawa scoorde maar uit de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak. Ogawa kopte de 1-0 binnen. Een minuut later viel ook al de 2-0, González scoorde na een voorzet van Hoedemakers.