Skistad en Klśbo sprinten naar langlaufwinst in Canmore

In het Canadese Canmore was het zaterdagavond weer feest: in de World Cup langlaufen werden de sprints in vrije stijl afgewerkt, wat twee bijzonder spannende finales opleverde.

Vrouwen
Zoals min of meer gebruikelijk was Zweden de hofleverancier in de finale, dit keer met Linn Svahn, Johanna Hagström en Maja Dahlqvist. Tiril Udnes Weng en Kristine Ståvas Skistad waren er voor Noorwegen bij, aangevuld met de Amerikaanse Jessie Diggins. De tijd was niet van belang, dus ging het om de posities en werd er lang gewacht met sprinten. Dahlqvist en Hagström zetten als eerste aan, maar Skistad kwam buitenom voorbij en ging met machtige halen naar de winst, voor Dahlqvist en de te laat gekomen Svahn.

Mannen
Bij de mannen was het Noorwegen dat met een trio in de finale stond: Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug en Erik Valnes. Zij werden vergezeld door de verrassende Italiaan Elia Barp, Edvin Anger uit Zweden en de Zwitser Jannik Riebli. Ook de mannen deden het rustig aan tot aan de afdaling, wat resulteerde in een ziedende sprint naar de finish. Daarin was Klæbo toch degene met de hoogste snelheid, hij pakte de dus de winst, voor Valnes en Anger, die op zijn beurt Northug nét voor wist te blijven.