House of the Dragon-ster is de nieuwe Supergirl

Milly Alcock, bij het tv-kijkend publiek bekend uit House of the Dragon, zal in de nieuwe versie van het DC-filmuniversum de rol van Kara Zor-El, alias Supergirl spelen. Dat heeft studiobaas James Gunn bevestigd.

Hoewel DC Studios vorig jaar nog een nieuwe actrice in de rol van Supergirl introduceerde (in The Flash), werd er ook al vooruit geblikt naar de toekomstplannen van de studio, die hun filmuniversum van een zachte reboot gaat voorzien. Bekende figuren, zoals Superman en Batman, zullen nieuwe films krijgen, waarin nieuwe acteurs de rollen spelen. Weinig tot geen acteurs, uit wat tot afgelopen december het DC Extended Universe heette, zullen hun rol na de reboot voortzetten.

Dat geldt dus ook voor Sasha Calle, die Supergirl speelde in The Flash. Al bij het verschijnen van die film leek het waarschijnlijk dat voor de verfilming van de comic Supergirl: Woman of Tomorrow (door Tom King en Bilquis Evely) zou worden gezocht naar een nieuw gezicht om de rol in te vullen. Dat gezicht is dus gevonden in Alcock. 

James Gunn, directeur van DC Studios en schrijver/regisseur van het volgend jaar te verschijnen Superman: Legacy, gebruikte zijn Instagram om de casting te bevestigen. "Ze is een fantastisch getalenteerde jonge acteur, en ik ben heel enthousiast over het feit dat ze onderdeel wordt van het DCU [DC Universe, red]. Ja, ik kende haar vóór House of the Dragon ook niet, maar ik was diep onder de indruk van haar diverse audities en screen tests voor Supergirl. Zij is Kara zoals ze door Tom King, Bilquis Evely en Ana Nogueira is bedacht."

Milly Alcock speelde in House of the Dragon de rol van Rhaenyra Targaryen in de eerste vijf afleveringen van de serie. Daarna sprong het verhaal vooruit en nam Emma D'Arcy die rol over. Naar verwachting zal Alcock ook al te zien zijn naast David Corenswet (Superman) in Superman: Legacy, volgend jaar juli. Voor de verfilming van Supergirl: Woman of Tomorrow is nog geen verschijningsdatum bekend.

House of the Dragon: Milly Alcock
Milly Alcock in House of the Dragon