Feyenoord klopt PSV in KNVB-beker

Feyenoord heeft zich ten koste van PSV geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg uit Eindhoven, in de competitie nog ongeslagen, ging in de Kuip met 1-0 onderuit.

Feyenoord schoot uit de startblokken en binnen een halve minuut was er al een kans voor Gimenez maar keeper Drommel greep goed in. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak toen Bijlow zich verslikte in een bal en ook Bakayoko de daaropvolgende kans miste. In de rest van de eerste helft speelden beide ploegen met een hoge intensiteit en waren er aan beide kanten kansen. Zo schoot Paixao net naast en belandde een kopbal van Til op de paal.

Uiteindelijk was het Timber die na een half uur de score opende met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vlak voor rust was Til dichtbij de gelijkmaker maar Bijlow greep goed in. In de tweede helft golfde het spel op en neer maar het was PSV wat het dichtst bij een doelpunt kwam. Lang dacht recht te hebben op een strafschop maar de scheidsrechter en de VAR hadden een andere mening. Een doelpunt van Til werd afgekeurd wegens buitenspel. Feyenoord was vooral gevaarlijk via corners maar gescoord werd er niet meer.