FOK! Wat een weer: vanavond code geel

winterbanner

Goede middag en uiteraard de beste wensen voor 2024!

Op verzoek zal het jaaroverzicht van Frutsel op WKN, iets ingekort worden en in een special worden gepost in de eerste week van januari 2024. Het hele overzicht is op het forum terug te lezen in WKN: WKN Jaaroverzicht 2023

Het weer voor vandaag:

Vanochtend regent het eerst op veel plaatsen m.u..v het uiterste zuidwesten. De regen trekt naar het noordoosten weg. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6 en draait van zuid naar zuidwest.

Vanmiddag gaat het van het zuiden uit regenen, plaatselijk kan het flink doorregenen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit een zuidelijke richting neemt toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, windkracht 6-7, aan zee en op het IJsselmeer.

Vanavond regent het eerst overal. Van het zuidwesten uit wordt het dan op steeds meer plaatsen droog. De wind komt uit zuidwest en is (vrij) krachtig boven land, windkracht 5-6. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind hard tot stormachtig, windkracht 7-8, met in de noordwestelijke helft zware windstoten.

Komende nacht regent het in het noorden af en toe. Elders is een enkele bui mogelijk, vooral in het zuiden en daar is ook kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit zuidwest en is (vrij) krachtig boven land, windkracht 5-6. Tijdens buien kunnen windstoten van 60-70 km/uur voorkomen. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, windkracht 7-8, met in de noordwestelijke helft zware windstoten. Mogelijk komt het in het noordelijk kustgebied even tot storm, windkracht 9.

Waarschuwing:
Vanavond en in de nacht naar woensdag komen er m.u.v. het zuidoosten zware windstoten voor van 80-90 km/uur, in het noordwestelijk- en noordelijk kustgebied van 100-110 km/uur. De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden. Aan het einde van woensdagochtend nemen de windstoten weer af.

                   

 

geel (Foto: KNMI)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.