Volleyballers pijnlijk onderuit op OKT

Het olympisch kwalificatietoernooi loopt voor de Nederlandse volleyballers uit op een dramatische vertoning. De ploeg opende met een 2-3 nederlaag tegen Canada, wat de kansen op plaatsing voor Parijs 2024 in één klap al enorm verkleinde, maar herstelde zich met een simpele 3-0 zege op Mexico, waarna het alsnog helemaal fout ging.

Nederland speelde dinsdagochtend tegen België, net als Canada en Mexico niet één van de favorieten voor de twee olympische startbewijzen - dat zijn Polen en Argentinië - en dus een wedstrijd die simpelweg niet verloren mocht worden. Toch kwam de ploeg van bondscoach Roberto Piazza geen moment op gang: België wist de ploeg met 22-25, 19-25, 15-25 van de mat te spelen.

Woensdagochtend was Bulgarije de tegenstander voor Nederland, dat de hoop op een direct startbewijs al lang kon laten varen. Tegen Bulgarije werd de hoop om het via de wereldranglijst alsnog voor elkaar te krijgen er niet groter op. Nederland begon met twee dramatische sets en gaf vervolgens een handvol setpoints weg, waarna de Bulgaren het afmaakten: 23-25, 21-25, 28-30.

Nederland speelt nog tegen China, Polen en Argentinië, maar de kans om volgend jaar in Parijs op de Spelen te staan lijkt nihil.