Mountainbiker Sarrou wint fraaie World Cup-race Snowshoe

Nadat mountainebikester Puck Pieterse in het Amerikaanse Snowshoe als eerste Nederlandse ooit de eindzege in de World Cup veroverde, kwamen in het gehucht in West Virginia ook de mannen in actie. Dat leverde een wat spannender wedstrijd op, met hier en daar ook de nodige pech.

Het duurde lang voor het veld een beetje werd uitgedund, na drie van de zeven ronden zaten er nog altijd ruim tien mannen bij elkaar. In ronde vier viel wereldkampioen Thomas Pidcock aan, waarbij alleen de Fransen Victor Koretzky en Jordan Sarrou echt konden volgen, met de Duitser Luca Schwarzbauer die het op het tandvlees nog probeerde.

Kort na zijn aanval liep Pidcock echter een lekke voorband op, waardoor hij een seconde of twintig verloor - dat werd nog meer bij de volgende doorkomst bij start/finish, waar hij een pitstop maakte om zijn tijdelijke wiel te vervangen door een wiel met een goede band. Ondertussen vergrootte Schwarzbauer het tempo, maar ook voor hem ging het fout: lekke achterband en hij was uit de strijd om de winst.

Ondertussen was het Sarrou die weg reed van de weer wat bij elkaar gekomen groep en een gat van een seconde of vijftien sloeg, maar bij het ingaan van de laatste ronde werd hij bijgehaald door het Zwitserse trio Nino Schurter, Marcel Guerrini en Mathias Flückiger.

In de slotronde voerde Guerrini het tempo op, waardoor Flückiger overboord ging, maar waardoor Guerrini zelf in de slotfase ook moest passen. Schurter opende de aanval op Sarrou voor de winst, maar de Fransman pareerde en sprintte naar een fraaie overwinning, voor Schurter en Guerrini.