Middelkoop, Haase en Griekspoor uitgedubbeld op US Open

In het mannendubbelspel op de US Open is het toernooi voorbij voor Matwé Middelkoop. Samen met de Kroaat Mate Pavic was de Nederlander als veertiende geplaatst, maar de Amerikaanse wildcardspelers Vasil Kirkov en Denis Kudla waren met 3-6, 6-4, 4-6 te sterk.

Ook het andere Nederlands-Kroatische duo vloog er in de tweede ronde uit. Robin Haase en Nikola Mektic, als zestiende geplaatst, waren niet opgewassen tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald en Andreas Mies: 4-6, 3-6.

Tallon Griekspoor en de Australiër Thanasi Kokkinakis kwamen een ronde verder, maar de achtste finales waren voor hen het eindstation. De Argentijnen Maximo Gonzalez en Andres Molteni, de nummers vijf van de plaatsingslijst, bleken in een spannende wedstrijd een maat te groot: 6-7 (4), 7-6 (2), 3-6.

Vrouwendubbelspel
Bij de vrouwen ging het niet veel beter voor de Nederlandse deelneemsters, te beginnen met Demi Schuurs. Zij was met de Amerikaanse Desirae Krawczyk als vierde geplaatst, maar de twee gaven verstek voor hun partij tegen Victoria Azarenka en Beatriz Haddad Maia.

Arantxa Rus' toernooi kwam in de achtste finales tot een einde. Samen met de Duitse Tatjana Maria was ze niet opgewassen tegen het Amerikaans-Braziliaanse duo Jennifer Brady/Luisa Stefani: 3-6, 6-3, 3-6.

Gemengd dubbelspel
Jean-Julien Rojer is met de Australische Ellen Perez als vijfde geplaatst, inmiddels staan ze in de kwartfinales: het Amerikaanse wildcardduo Robin Montgomery/Alex Michelsen werd met twee keer 6-4 aan de kant geschoven.

Schuurs kwam met de Monegask Hugo Nys wel in actie tegen Giuliana Olmos uit Mexico en de Duitser Tim Pütz, die voor de nummers zeven van de plaatsingslijst geen problemen opleverden: 6-3, 6-1.