Vuelta: Etappe 5 - Herhaling van zetten en weer sprinten?

De vierde etappe van de Vuelta a España leverde een interessante slotfase op, waarbij Marijn van den Berg helaas tegen de grond smakte vlak voor de sprint echt begon. Juan Sebastian Molano leek met een hele lange sprint de winst te pakken, maar Kaden Groves kwam er nog overheen en won.

Vandaag krijgen we een vergelijkbare etappe voorgeschoteld, de grootste verschillen zijn dat het begin iets heuvelachtiger is en de laatste kilometers juist wat vlakker, maar voor we richting de sprint gaan moeten er opnieuw twee klimmetjes bedwongen worden. De tweede is wat makkelijker dan gisteren, de eerste - de Collado de la Ibola, tweede categorie - is dat zeker niet.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we weer alle details over de 186,5 kilometer lange rit van Morella naar Burriana, inclusief de diverse toeristische trekpleisters en de belangrijke punten voor de renners. Rond één uur gaat men van start, Eurosport is er vanaf half drie bij en de finish - in principe een sprint - wordt tussen kwart over vijf en kwart voor zes verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)