Vietti klopt Acosta in Moto2-race Red Bull Ring, Bendsneyder pakt punt

De jongelingen in de Moto2 hebben zondag de Grand Prix van Oostenrijk afgewerkt. Op de Red Bull Ring werd weer een prima strijd uitgevochten, waar het voor de Nederlandse fans een wat minder groot feest was dan eerder in de Moto3.

Poleposition was in handen van Pedro Acosta, met ook Ai Ogura en Celestino Vietti op de eerste rij. Op rij twee stonden Jake Dixon, Somkiat Chantra en Fermin Aldeguer, gevolgd door Tony Arbolino, Albert Arenas en Manuel Gonzalez. Zonta van den Goorbergh vertrok vanaf de dertiende plek, Bo Bendsneyder nam plaats op de twintigste startplek.

Acosta kende een prima start en pakte de leiding, Dixon en Ogura sloten aan, voor Vietti en Arbolino. Het duurde niet lang voor Acosta een gaatje wist te slaan, terwijl Ogura, Dixon en Vietti de achtervolgende groep vormden - Chantra bleef nog wel in de buurt en probeerde de aansluiting te vinden.

Met de slotfase langzaam in zicht begon Vietti weer in de buurt te komen bij Acosta - Ogura en Dixon waren inmiddels afgehaakt bij Vietti. Die reed in no-time het resterende gat naar Acosta dicht en ging er voorbij, terwijl het leek alsof de banden van Acosta hun beste tijd gehad hadden.

Acosta probeerde nog even aan te blijven haken, maar dat lukte niet en met het oog op het kampioenschap - waar Acosta volle bak om de titel strijd en Vietti niet echt - leek hij het ook wel voor gezien te houden. Vietti pakte zo de zege, voor Acosta en met Ogura die het podium completeerde. Van den Goorbergh viel al vroeg en werd uiteindelijk 22e, Bendsneyder pakte op de vijftiende plek een punt.