Uitslag Vitesse - Ajax

Ajax blijft in het spoor van Feyenoord. In de uitwedstrijd tegen Vitesse hadden de Amsterdammers het moeilijk, maar zou het uiteindelijk moeizaam met 1-2 winnen, waardoor het verschil met Feyenoord drie punten blijft in het voordeel van de Rotterdammers.

Ajax speelde matig en kon weinig creëren tegen Vitesse dat op de counter loerde. Op het half uur kreeg Vitesse de kans om op voorsprong te komen via aanvoerder Matúš Bero. Ajax-doelman Gerónimo Rulli bracht nog redding, maar uit de hoekschop scoorde de thuisploeg via Marco van Ginkel. Vrij snel na de openingstreffer was het weer gelijk. Uit een vrije trap viel de bal gelukkig voor de voeten van Davy Klaassen die de gelijkmaker binnentikte.

Vrij snel in de tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Edson Álvarez kopte raak uit een corner en zette Ajax op voorsprong. Ajax kreeg daarna wat meer ruimte op het veld, maar deed daar vrij weinig mee. Vitesse ging wel op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Milan Manhoef ook nog wel een kans, maar zijn inzet belande op de vuisten van de Ajax-doelman.