Darter Smith wint eerste World Series-toernooi 2023

Het wereldkampioenschap darts bij de PDC zit er alweer even op en deze week is het nieuwe jaar dan ook echt van start gegaan. De World Series streek deze week neer in Bahrein, waar de PDC acht van hun toppers naartoe stuurden om het tegen acht Aziatische spelers op te nemen.

In die acht eersterondepartijen waren er een paar Aziaten die prima indruk maakten. Alain Abiabi uit de Filipijnen maakte het de Belgische halvefinalist op het WK, Dimitri van den Bergh, na een mooie comeback knap lastig, maar ging toch met 5-6 onderuit. De jonge Man Lok Leung uit Hong Kong liet zien een serieus talent te zijn en gooide een strakke partij, maar Luke Humphries was met 6-3 wel gewoon te sterk.

Wereldkampioen Michael Smith was begonnen met een partij tegen de lokale 60+-er Abdulnaser Yusuf, die in de slotfase zowaar een leg wist te winnen. In de kwartfinales rekende Smith met 6-4 af met Van den Bergh, terwijl Humphries met 6-5 onderuit ging tegen Raymond van Barneveld, die op zeer indrukwekkende wijze een achterstand omdraaide in een overwinning.

In de andere helft van het schema rekende Rob Cross af met de eveneens voormalig wereldkampioen Peter Wright (6-5), terwijl Gerwyn Price een Welsh onderonsje van Jonny Clayton met 6-4 won. In een uitstekende halve finale rekende Smith vervolgens met 7-5 af met Van Barneveld, waarna Price met 7-3 te sterk was voor Cross.

In de finale was Smith ruimschoots op weg naar de overwinning, maar hij liet een paar kansen liggen en Price kwam zowaar terug tot 7-6. Smith had nog één leg nodig, kreeg meerdere kansen om hem uit te gooien en deed dat uiteindelijk toch gewoon: 8-6 en winst op de Bahrain Darts Masters, waarna men volgende week in actie komt in Kopenhagen voor de Nordic Darts Masters.