Langlaufster Niskanen verrast, Golberg toont topvorm

In het Noorse Beitostølen zijn tijdens alweer het derde World Cup-weekeinde voor de langlaufers de individuele wedstrijden afgewerkt. De mannen en vrouwen kregen tien kilometer voor de kiezen en wel in de klassieke stijl.

Vrouwen
De Zweedse Frida Karlsson begon prima, maar halverwege kwam ze net niet meer aan de tussentijden van de Finse Kerttu Niskanen en de Noorse Anne Kjersti Kalvå. Ook na 7,5 kilometer was die volgorde nog hetzelfde, hoewel Niskanen inmiddels ruim vijf seconden voorsprong had. De Finse had een sterke slotronde neergezet en dat leverde haar de winst op: Kalvå kwam op 12,7 seconden binnen, Karlsson's tijd was 16,5 seconden te langzaam.

Mannen
In het ijskoude Beitostølen had Pål Golberg er goed de sloffen in, hoewel de verschillen uiterst klein waren. Nadat iedereen door was gekomen zat de top-12 halverwege nog binnen tien seconden, maar na 7,5 kilometer waren er nog vier echte kanshebbers over: Golberg, zijn landgenoten Martin Løwstrøm Nyenget en Didrik Tønseth en de Brit Andrew Musgrave. Golberg zag vanaf zijn hotseat hoe Iversen op 13,0 seconden binnen kwam en daarmee uiteindelijk het podium mis liep: Musgrave pakte op 10,3 seconden een zeldzame Britse podiumplek, Tønseth werd op 7,6 seconden tweede achter de World Cup-leider.