Skiester Holdener wint na 30 podiumplekken eindelijk slalom en deelt zege met Swenn Larsson

De World Cup alpineskiën in het Amerikaanse Killington heeft zondagavond voor een mooi resultaat gezorgd op de slalom. Er was niet één nieuwe winnares, maar twee, hoewel de Amerikaanse thuisfans minder blij waren met het resultaat.

Mikaela Shiffrin was in de eerste run weer de snelste: de Amerikaanse was voor eigen publiek 0,21 seconden rapper dan de Zwitserse Wendy Holdener, die Katharina Liensberger uit Oostenrijk één honderdste van een seconde achter haar had. De vierde tijd was voor de Slowaakse Petra Vlhova (+0,31), voor de Zweedse Anna Swenn Larsson (+0,38), terwijl Lena Dürr uit Oostenrijk op 0,65 seconden de laatste was die de schade nog beperkt hield tot minder dan een seconde.

In de tweede run ging Dürr flink in de fout, waardoor ze 23 plekken inleverde, gevolgd door Swenn Larsson die met 0,22 seconden de leiding pakte. Vlhova zat er 0,44 seconden achter en verloor twee plekken, terwijl Liensberger zelfs de finish niet haalde. Holdener hield deels stand: ze kwam precies op gelijke hoogte met Swenn Larsson terecht. Shiffrin mocht het afmaken, maar dat lukte zowaar niet: vijfde op 0,59 seconden. Swenn Larsson pakte haar allereerste World Cup-zege en voor Holdener was het na dertig (!) podiumplekken haar allereerste zege ooit op de slalom - plek drie was voor Katharina Truppe, achtste na run één.