Nederlands Elftal klopt België in Nations League

Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. In Amsterdam klopte het België met 1-0.

Nederland begon zonder de geblesseerden Frenkie de Jong en Memphis Depay aan de wedstrijd waar een kleine nederlaag voldoende zou zijn voor plaatsing. In de eerste helft had Oranje het lastig waren er alleen kleine kansjes voor Dumfries en Gakpo. De Belgen zorgden voor wat meer gevaar maar ook hier waren geen hele grote kansen te noteren. Batshuayi, Witsel en Onana kregen mogelijkheden maar zagen Pasveer in de weg staan.

De tweede helft had aanvankelijk hetzelfde beeld maar uiteindelijk ontbrandde de wedstrijd toch. Pasveer voorkwam met een prachtige redding een doelpunt van Onana en een paar minuten later zorgde Van Dijk met een rake kopbal uit een hoekschop voor de voorsprong voor Nederland. Vlak daarna dachten veel mensen inclusief bondscoach Van Gaal dat Bergwijn scoorde maar zijn schot belandde in het zijnet.

In de slotfase waren er nog een paar kansen voor Nederland om de wedstrijd te beslissen maar wisten niet te scoren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd viel toch nog bijna de gelijkmaker uit een prachtige omhaal Lukebakio. Hij trof echter de kruising. Nederland gaat daardoor naar de Final Four die volgend jaar in Nederland zal plaatsvinden.