Piastri ontkent contractondertekening Alpine

Het silly season is nog maar net geopend of het ene na het andere merkwaardige tafereel doet zich voor. Nadat Fernando Alonso zijn onverwachtse overstap naar Aston Martin kenbaar maakte, kondigde het Alpine F1-team aan haar veelbelovende coureur Oscar Piastri naar voren te schuiven als racecoureur in 2023. De jonge Australiër ontkent echter een contract te hebben getekend bij de Franse formatie en geeft aan volgend jaar niet voor het team te rijden.

De aankondiging van Alpine zorgde al voor fronsende wenkbrauwen, mede door de formulering van het Twitterbericht die een semantische discussie aanwakkerde. Het team stelt haar reserverijder te hebben gepromoveerd, zonder met een woord te reppen over een daadwerkelijke contractondertekening. De twijfels werden versterkt door het tijdstip van de publicatie van het statement. Piastri bevond zich op dat moment in zijn thuisland Australië, waar het toen middernacht was. Ook kwam zijn management niet met een bevestiging naar buiten.

Het duurde niet lang voordat het kamp-Piastri van zich liet horen. In een tweet sprak de Alpine-junior de aankondiging van zijn werkgever tegen. Hierin verklaarde hij geen contract te hebben getekend en niet te gaan racen voor het Franse team in 2023. Met deze opvallende gang van zaken doet het 'silly' season opnieuw haar naam eer aan. 

Naar aanleiding van deze tweet wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van Piastri. Naar verluidt is diens manager Mark Webber druk bezig om een deal te sluiten met McLaren. Piastri zou hiermee landgenoot Daniel Ricciardo vervangen bij het Britse team, waardoor de goedlachse Australiër terugkeert naar de Franse renstal. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer gaf vandaag aan het niet uit te sluiten dat Ricciardo opnieuw in dienst treedt bij Alpine, waar hij – toen nog Renault – in 2019 en 2020 al voor in actie kwam.