Uitslagen degradatie/promotie

Na zeventien jaar degradeert Heracles uit de Eredivisie. In de halve finales van de play-offs verloor Heracles thuis met 3-1 van Excelsior. De eerste wedstrijd in Rotterdam was al een 3-0 zege voor Excelsior.

Heracles, dat minimaal drie maal moest scoren moest minstens driemaal scoren en zocht dan ook direct de aanval. Na een half uur was het Bakis die de thuisploeg op voorsprong bracht. Heracles had weer wat hoop maar die was snel vervlogen toen Dallinga de 1-1 binnen schoot. In het vervolg van de wedstrijd kon de thuisploeg geen vuist meer maken en het was Wieffers die Excelsior op voorsprong bracht. Vlak voor tijd zorgde Agrafiotis voor de 1-3 eindstand.

Excelsior neemt het in de finale van de play-offs op tegen ADO Den Haag. Na de 2-1 thuiszege werd in Eindhoven ook met 2-1 gewonnen van de plaatstelijke FC.

Eindhoven begon prima aan de wedstrijd. Het was echter ADO dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam bij zijn eerste echte kans. Verheydt maakte de 0-1 na een snelle counter. Tien minuten daarna kreeg Seedorf een duwtje van Bourard en kopte de bal pardoes in zijn eigen doel. Ook in het vervolg bleef de ploeg uit Den Haag overeind. Vlak voor tijd deed Amevor nog iets terug voor Eindhoven maar de wedstrijd was al gespeeld.