Uitslag PSV - Willem II

PSV blijft in de race om de landstitel. In de Brabantse derby tegen Willem II werd er met 4-2 gewonnen.

PSV kende een droomstart en kwam al na twee minuten op voorsprong na een treffer van Doan. Daarna had de thuisploeg het echter lastig tegen Willem II, het verdubbelen van de voorsprong door Gakpo kwam dan ook goed uit. Dat dat nuttig was bleek even later toen Nunnely de aansluitingstreffer maakte.

nog voor rust werd de marge weer twee na een doelpunt van Zahavi, maar ook hierna bleven de Eindhovenaren slordig en kwam Willem II wederom terug in de wedstrijd, vijf minuten na rust scoorde Kabungu. Na een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist toen na een ongelukkig eigen doelpunt van Dammers de stand op 4-2 kwam.

PSV heeft nu met nog drie speelronden te gaan vier punten achterstand op Ajax. Voor Willem II begint het er slechter uit te zien. Het zakte door de nederlaag naar de laatste plaats, al heeft het wel evenveel punten als PEC Zwolle en Sparta.