Remakes Max Payne 1 en 2 in de maak

Remedy Entertainment, de originele maker van Max Payne, heeft bekendgemaakt dat aan remakes te werken van de eerste twee delen uit de actievolle neo-noir franchise. Dit nadat ze een overeenkomst hadden bereikt met de huidige IP-houder, Rockstar Games.

De twee remakes komen in één bundel uit voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Remedy zal bij de ontwikkeling gebruikmaken van de voortreffelijke eigen in-house engine Northlight, die ook gebruikt werd voor de games Quantum Break en Control. De ontwikkeling bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium dus we hoeven voorlopig nog niets te verwachten.

"We zijn ontzettend blij dat onze vrienden van Remedy ons benaderd hebben voor het remaken van de originele Max Payne-games. We zijn enorme fans van het werk van Remedy en kunnen niet wachten om met deze nieuwe titels aan de slag te gaan" aldus Rockstar Games-oprichter Sam Houser. Rockstar, die verantwoordelijk was voor het derde deel uit de serie, zal ook de financiering van de remakes regelen. 

De Finse gamestudio heeft naast deze remakes nog andere interessante projecten lopen, waaronder Alan Wake 2 die vorig jaar werd aangekondigd.