Gedupeerde weekendreizigers NS worden ook in portemonnee geraakt

Passagiers die in het weekend recht hebben op korting of gratis reizen, en die noodgedwongen vandaag de trein hebben moeten nemen, hebben onterecht het volle pond moeten betalen voor hun reis. Voor Beter OV verlangt compensatie.

“Dat de NS gisteren de reiziger schandalig in de steek heeft gelaten is één ding, maar dat weekendreizigers met kortingsrechten vandaag door de NS een poot is uitgedraaid, dat is wel helemáál the bloody limit,” aldus voorzitter Rikus Spithorst.

De reizigersorganisatie had gisteren al bij de NS geëist dat houders van WeekendVrij, WeekendKorting en WeekendStudent vandaag van hun vrijstelling of korting gebruik zouden mogen maken. De NS heeft deze wens niet ingewilligd. Bij Voor Beter OV komen klachten binnen van reizigers die vanmorgen het volle pond hebben moeten betalen.

Voor Beter OV eist van de NS dat alle dubbel gedupeerden (eerst in het weekend noodgedwongen niet kunnen reizen, en ten tweede bij hun noodgedwongen maandagreis ook nog onterecht geld afhandig gemaakt) worden gecompenseerd door terugstorting van het teveel betaalde op hun bankrekening. Het is aan de NS om dat, samen met OV-chipkaartbedrijf Translink, te organiseren.