FOK! Wat een weer: langdurig droog en tamelijk fris

winterbanner

Goede morgen!

Gisteren was de laatste dag met nog een beetje 'weer'. Een op het eerste gezicht zwakke storing lag ingeklemd tussen twee hogedrukgebieden in. Verder dan de kust kon deze echter niet komen en op dit moment heeft dit systeempje vrijwel helemaal de geest gegeven. Toch wilde hij zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven.

In met name het westen, maar meer specifiek Noord-Holland en ook delen van Friesland heeft het nog verrassend intensief geregend. In Zuid-Holland viel slechts 1 tot 3 mm, maar vanaf Hillegom tot aan Terschelling viel méér dan 5 mm. Haarlem kwam tot 7 mm, Den Helder klokte af op 8 mm en Terschelling zat daar met 7,5 mm tussenin. Dit was voorlopig wel de laatste regen.

Hoe meer je naar het oosten ging, des te dunner werd de bewolking. Trok je richting de grensstreken toe dan kreeg de zon zelfs enige ruimte. De koploper hier is Enschede met ruim 5 uur zon. In de regen was het slechts 5 graden, terwijl het in de zon ruim 9 graden is geworden. Grote verschillen dus in den lande.

Vannacht breidde de opklaringen zich heel langzaam verder uit. In het noordoosten is het een graadje gaan vriezen. In het bewolkte westen was 4 graden het minimum. 

Vandaag begint de dag in de zuidwestelijke helft van het land nog bewolkt. In het noordoosten schijnt de zon dan al voorzichtig. Hoe verder de dag vordert, hoe meer zon er komt. Uiteindelijk krijgen ook het westen en zuiden de zon nog te zien. De maxima liggen overal rond de 10 graden. De wind is oostelijk en zwak tot matig.

Donderdag en vrijdag zijn zonnige dagen, maar met de oostenwind zal wel koudere lucht worden aangevoerd. In de nachten gaat het licht vriezen en in het weekend is het slechts 7 graden. In hartje winter zou het dan veel kouder zijn geworden. Het is echter al maart, dus dat is zeer spijtig voor de winterliefhebbers. Nog weer later lijken de temperaturen gelukkig weer omhoog te gaan.

Tot ziens!  

Zonsopkomst nabij Tubbergen (Foto: Hummels)
Een prachtige zonsopkomst in de omgeving van Tubbergen. (Foto:Hummels)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!